Nu mai fierbe mămăliga în apă! Pentru a obţine o altfel de mămăligă, și mai gustoasă, dar și mai cremoasă, este bine să folosești lapte în loc de apă. Laptele oferă acestui tip de mâncare cremozitate și aromă. De altfel, bucătarii profesioniști nu o fierb în apă, ci în lapte. Italienii o prepară des în modul acesta pentru că este mai cremoasă și îi oferă un plus de aromă alături de creveți cu usturoi și pătrunjel proaspăt tăiat.
Citeşte şi: Rețeta pentru cele mai bune sarmale moldovenești! Trucul secret care le va face să se topească în gură
De cele mai multe ori mămăliga fiartă în lapte se poate servi imediat, pentru că este foarte cremoasă. În cazul în care vrei să îi adaugi o mireasmă deosebită, adaugă în lapte două crenguțe de rozmarin pe care le scoți înainte de a pune în ploaie făina de mălai. Totodată, gătită în lapte, mămăliga va fi bogată și cremoasă, dar și grea. Va avea un gust bun, dar îți poate lăsa și o senzație de greață după aceea, scrie ego.ro.
Rețetă pentru mămăligă fiartă în lapte
Se pune laptele într-o cratiță se lasă să fiarbă. După ce a dat în clocot, turnați treptat mălaiul în lapte, amestecând constant pentru a evita formarea de cocoloașe. Continuă să amesteci mămăliga până când începe să se îngroașe, apoi redu focul și lasă mămăliga să se gătească în oală, amestecând din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului. După 30 de minute adaugă untul, brânza, sarea și piperul (în funcție de preferințe) și amestecă până când totul se topește.
Citeşte şi: Aluat fraged cu ulei. Trucuri din reţeta bunicii, cum să pregăteşti o plăcintă delicioasă cu un aluat pufos
Există două moduri în care se poate servi mămăliga: nedetă, cremoasă și destul de lejeră (atunci când e pusă alături de tocănițe sau sufleuri cu carne) sau super groasă, de consistența unui piure de cartori (când e servită pe un tocător de lemn și poate fi tăiată în felii).