Nu mai folosi niciodată mierea așa în dietă! Mierea e o alternativă sănătoasă pentru zahăr fie că vorbim despre folosirea ei în deserturi, dressinguri sau pe post de îndulcitor la micul dejun.
Nu mai folosi niciodată mierea așa în dietă! Te poate îngrășa și poate crea probleme pentru sănătatea organismului uman!
Trebuie să știm că deși e foarte sănătoasă, mierea consumată în cantități mari poate reprezenta un risc pentru sănătate. În plus, anumite boli nu se împacă prea bine cu acest ingredient.
Mierea nu trebuie consumată în exces pentru că este privită în dietă ca zahăr adăugat și, cum bine știm, consumul de zahăr în cantități mari poate produce creșteri ale glicemiei. Astfel apare riscul de diabet, hipertensiune și probleme cognitive, scrie Asociația Americană a Inimii. Cantitatea de miere recomandată pentru consumul zilnic este de 25g-35g, ceea ce înseamnă cam 1-2 lingurițe dacă aceasta este singura sursă de zahăr adăugat.
Dacă suferi de diabet, trebuie să fii precaut pentru că această afecțiune crește riscul de a dezvolta hiperglicemie dacă mănânci prea mult zahăr, scrie Clinica Mayo. La rândul ei, hiperglicemia poate produce complicații atât la nivelul inimii, cât și la nivelul sistemului nervos. Medicul îți poate spune exact în ce cantitate poți consuma mierea astfel încât să nu-ți afecteze sănătatea și să eviți complicațiile.
Consumă o linguriță de MIERE pe zi. Prof. dr. Ciurea dezvăluie beneficiile
Prof. dr. Vlad Ciurea face recomandări simple, dar minunate pentru creier, sănătate și echilibrul vieții.
”Creierul cu alimentație se ține” atrage atenția prof. dr. Vlad Ciurea. Medicul neurochirurg oferă foarte multe sfaturi simple, de viață, dar care fac minuni pentru sănătatea generală și cea a creierului.
”Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.
Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a spus prof. dr. Ciurea.