Migrenele pot fi manifestate și printr-o sensibilitate la lumină, stare de greață, vărsături, intoleranță la zgomote. Dacă simptomele dispar abia după ore în șir de suferință ori nu trec nici după ce ai luat un analgezic, o posibilă cauză este reprezentat de tulburările hormonale. Descoperă și alte posibile cauze care, dacă nu sunt eliminate, pot agrava migrenele!
Mâncatul în grabă și alimentele procesate
Migrenele pot avea o cauză la care poate nu te gândești: mesele neregulate sau mâncatul pe fugă, în timp ce lucrezi. Dacă, în timp ce mănânci, nu te concentrezi asupra mestecatului și te grăbești, creierul este stimulat să producă o cantitate mare de hormon serotonină.
Dieta influențează mult apariția migrenelor. Alimentele de tip fast-food, supele instant și prăjelile cresc riscul de apariție a oboselii și a migrenelor. Printre „vinovați” se numără tiramina (prezentă în vinul roșu, peștele afumat, ficatul de pasăre, smochine), nitrații (din mezeluri) și glutamatul monosodic, o substanță care intensifică gustul acestor preparate și declanșează procese inflamatorii care conduc la apariția migrenelor.
Citeşte şi Top afecţiuni care se pot vindeca prin sex
Odihna prea puțină
Un somn de mai puțin de 7 ore pe noapte și odihna fără măsură pot provoca deopotrivă migrene. În primul caz, creierul nu poate să-și ducă la bun sfârșit funcțiile normale din timpul perioadei de odihnă. De aceea, lipsa de concentrare, oboseala și migrenele te împiedică să te ocupi de activitățile obișnuite de peste zi. Și când dormi prea mult este perturbat ritmul natural al corpului.
Îngrășarea
Mulți nu dau importanță faptului că o greutate corporală mare poate fi una dintre cauzele migrenelor. Obezitatea este unul dintre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare și a tulburărilor care țin de circulația sângelui. Medicamentele pe care le iau cei care suferă de obezitate sau de boli cardiace, precum și dezechilibrele hormonale atrag apariția episoadelor frecvente de migrenă.
Printre alte cauze ale migrenelor se numără:
-alergiile,
-deshidratarea,
-depresia,
-stresul,
-anxietatea,
-menopauza,
-pilulele contraceptive sau tratamentele hormonale.