Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Știm cu toții că băile româncelor sunt un fel de cameră aparte, în care există zeci de creme și loțiuni, parfumuri, machiaje și tot ce ține de frumusețe.
Alina Costache
28 feb. 2022, 20:35
Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Puține știu însă că acest lucru nu este deloc recomandat și poate veni la pachet cu găuri mari în bugetul lor.

Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Specialiștii spun că structura moleculară a parfumului se poate deteriora grav în momentul în care este supus la un grad ridicat de umiditate, precum cel existent în baie. Mai mult decât atât, după un timp, parfumul se acrește și capătă un miros înțepător.

„Umiditatea şi căldura pot provoca descompunerea uleiurilor parfumate.”, a explicat expertul în parfumuri, dr. Marlen Harrison.

La fel se întâmplă și cu machiajele din baie. Aici, umiditatea e la cote alarmante și poate afecta structura lor, iar mai mult decât atât, te poți trezi cu bacterii sau mucegai.

Condensarea nu este doar un iritant, ci este și potențial dăunător pentru gips-carton, lemn și vopsea. Deci, dacă aveți umiditate în baie, iată câteva moduri de a vă asigura că baia dvs. rămâne cât mai uscată posibil. Majoritatea dintre noi știm că pur și simplu apa se colectează în aerul umed. Mai exact, atunci când aerul umed ajunge la o suprafață rece, formând picăturile de apă pe care le cunoaștem sub formă de condens. Cu cât aerul umed mai fierbinte devine, cu atât se poate depune mai mult ca condens, deci se arată foarte mult după dușuri fierbinți.

Prea multă condensare poate însemna picurare de apă de-a lungul suprafețelor băii. Finisajele de vopsea pot fi fulgi și tapetul poate fi distrus pe măsură ce apa se adună. Și mai rău, mucegaiul poate începe să se formeze dacă există prea multă umiditate nerezolvată în baie. Din fericire, păstrarea băii fără mucegai și condens excesiv nu este atât de dificilă pe cât pare. Încercând următoarele sfaturi, puteți găsi chiar și asta reducerea umidității în baie a fost mai ușoară decât credeai. Urmați aceste sfaturi:

-Dacă descoperiți că baia dvs. este prea umedă, deschideți ferestrele dacă le ai. Este o modalitate bună de a ventila baia pe vreme bună.
Orice lucru care adaugă căldură camerei poate usca spațiul. Dacă ați căutat încălzirea prin pardoseală în baie, aceasta ar putea fi scuza dvs.

Citește și: Rețeta secretă de chiftele marinate a lui Sorin Bontea. Care este trucul celebrului chef VIDEO

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...