Nu mâncați niciodată mandarine după ce ați consumat aceste alimente. Mai precis, medicii spun că nu este indicat să mâncăm mandarine după ce am consumat carne sau lapte deoarece pot afecta digestia și sănătatea stomacului.
”Fructele portocalii nu pot fi combinate cu unele alimente populare. Consumul simultan de mandarine cu anumite alimente poate duce la consecințe neplăcute. Luați în considerare acest lucru atunci când vă creați meniul de sărbători. Dacă ați consumat o porție de carne, atunci cu siguranță nu ar trebui să mâncați mandarine. Faptul este că această combinați de citrice-carne este plină de tulburări digestive. Pot apărea probleme serioase legate de intestine. Motivul: componentele conținute în mandarine nu sunt combinate cu proteinele animale.
Proteinele din lapte nu sunt „prietenoase” cu acizii din care sunt surse citricele. Acest „duet” gastronomic crește serios sarcina asupra tractului gastrointestinal. În ciuda incompatibilității mandarinelor cu băutura albă, puteți consuma aceste fructe în același timp cu brânză de vaci și brânză: cel mai probabil, nu vor exista consecințe periculoase”, avertizează medicul Elena Solomatina, potrivit exquis.ro.
Citește și Ghidul cumpărăturilor inteligente. 10 trucuri ca să cheltuiești mai puțin la supermarket
Mandarinele normalizează metabolismul, îmbunătățesc digestia și furnizează hrană microflorei intestinale simbiotice și accelerează arderea țesutului adipos. De asemenea, aceste fructe delicioase reduc nivelul zahărului din sânge, curăță sângele de colesterol și eliberează vasele de sânge de plăcile sclerotice. De asemenea, întăresc și cresc elasticitatea pereților vaselor de sânge (glicozidele conținute în „plasa” albă care înconjoară feliile de mandarină , contribuie în special la acest lucru).
Mandarinele mai au efect pozitiv asupra sistemului nervos al organismului, „calmează” iritabilitatea, îmbunătățesc somnul și stimulează memoria (acesta este meritul uleiurilor esențiale, dintre care majoritatea se găsesc în coaja de mandarină)
Sunt bune la imunitate, ajutând la combaterea bacteriilor patogene și a virușilor.
Au un efect diuretic, care ajută la ameliorarea umflăturilor și la eliminarea deșeurilor de la bacteriile patogene în orice procese inflamatorii și boli (inclusiv infecții respiratorii acute și infecții virale respiratorii acute).
Au un efect antifungic.
Citește și Cum poți curăța cartofii în cel mai rapid mod. Marii bucătari folosesc aceste trucuri