Nu pune în coş acest produs! E otravă curată pentru organism, evită să cumperi din magazin aşa ceva

Crenvurştii vegetali, pateurile de post şi salamul de soia sunt adesea cumpărate de românii care țin post, sunt vegetarieni sau pur și simplu apreciază gustul lor.
Filip Stan
07 ian. 2022, 21:32
Nu pune în coş acest produs! E otravă curată pentru organism, evită să cumperi din magazin aşa ceva

Nu orice produs vegetal prezentat frumos este şi sănătos pentru organism. Deși rafturile magazinelor sunt mereu pline cu aceste alimente pentru că cererea lor este mare, oamenii nu știu că produsele respective sunt pline de chimicale toxice menite să suplinească lipsa cărnii, a laptelui și a ouălelor.

Pateurile vegetale, un produs-pericol pentru sănătate

Specialiștii în nutriție ne avertizează că pateurile vegetale şi „mezelurile” din supermarket sunt nocive pentru organismul uman deoarece au un conținut ridicat de E-uri, plus alte substanțe toxice care le oferă un gust, miros şi o culoare cât mai atrăgătoare.

Pateurile de post din 2021 au cu 298% mai multă sare. InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip pate vegetal/pastă vegetală, pe baza studiilor din 2011, 2015, 2016, 2018 și 2021. În total au fost analizate peste 50 de produse, de la diverși producători și distribuitori.

Pateul vegetal, cel mai nociv produs de post. Este bogat în sare şi aditivi alimentari

Produsele care au făcut obiectul acestui studiu se găsesc ca formă de prezentare în conservă, cu un gramaj cuprins între 75 și 200g. Totodată, pateurile vegetale au un conținut ridicat de calorii. Doar 100 de grame au 319 kcal. În timp ce unii îl consideră aliment sănătos, având în vedere că se bazează pe legume, pateul de post are și un conținut bogat de sare în 2021, față de 2011.

Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi
De asemenea, medicii ne informează că unele alimente de post nu sunt vegetariene deoarece au în compoziția lor ingrediente „de dulce.” De aceea trebuie să citim mereu eticheta fieacărui produs pentru a nu fi păcăliți.

Produsele de post sunt pline de E-uri

Substanțe chimice precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post. Experții în alimentaţie ne sfătuiesc să evităm alimentele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză.

Ingredientele nocive adesea întâlnite sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120).

Lista compușilor chimici pe care trebuie să-i evităm este lungă și cuprinde: conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), scrie capital.ro.

Brânza tofu este cel mai sănătos preparat din alimentele create pe bază de soia. Pe locul doi se află laptele de soia, pe care îl putem consuma zilnic.

De asemenea, există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină, proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia, ce poate fi mâncat cu încredere.

Cele mai periculoase mezeluri. Topul aditivilor alimentari pe care trebuie să-i eviţi

Cele mai periculoase mezeluri. Un studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorului – InfoCons arată că aditivii alimentari se regăsesc într-un procent foarte mare în aceste alimente semipreparate.

Cele mai periculoase mezeluri: parizerul conţine 11 E-uri

Specialiştii au analizat 24 de tipuri de mezeluri, atât din punct de vedere al informațiilor de pe etichetă, cât și prin testarea în cadrul unui laborator de stat.

În urmă analizării etichetelor, a reieșit că 4% din produse conţin 4 E-uri, 17% conţin 5 E-uri, 21% – 6 E-uri, 21% – 7 E-uri, 21% au în conținut 8 E-uri, 4% au în conținut 9 E-uri, 8% conțin 10 E-uri și 4% – 11 E-uri.

Produs cu E-uri: Carminul și caramelul, printre E-urile din mezeluri

Printre aditivii alimentari cel mai des folosiţi la prepararea mezelurilor se află și carminul, un E nociv, produs din praf de gândaci roșii. Caramelul, sorbatul de potasiu, nitritul de sodiu, nitratul de sodiu, acetatul de sodiu sunt E-uri regăsite într-un procent foarte mare în mezeluri.

Ce conțin, de fapt, mezelurile

Mezelurile sunt preparate din tocătură din resturi de carne, tendoane, șorici, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune și carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Ingredientele sunt trecute în ordinea cantităților folosite. Dacă primul ingredient trecut pe etichetă este apă, asta înseamnă că apa este ingredientul care primează.

Apoi dacă pe eticheta urmează grăsimea și carnea MDM, trebuie să înțelegem că ea conține resturile care au rămas pe carcasele de carne.

Citeşte şi Mâncatul pe fugă afectează stomacul. Hrana diversificată, extrem de importantă pentru menţinerea sănătăţii stomacului

Referitor la cele mai periculoase ingrediente din mezeluri, dr Gheorghe Mencinicopschi spunea că acestea cresc în mod semnificativ riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică.

Iată cum arăta o reţetă de crenvurşti de vită, în 1962. Pentru o sută de kilograme, se foloseau 70 kg de carne de vită calitatea I, 30 kg de slănină, 50 de grame de piper, 30 de grame de nucşoară, boia de ardei şi usturoi. Amestecul era apoi introdus în intestine de ovine. În 1967, reţeta pentru 100 kg de cârnaţi proaspeţi era următoarea: carne semigrasă de porc, 100 kg, 250 gr de piper, 250 gr usturoi, 2 kg de sare şi maţe subţiri de porc.

Citeşte şi Nu mânca niciodată aceste două alimente împreună. Combinaţia e cancerigenă. Semnalul de alarmă tras de experţi!

14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică, una dintre primele cinci cauze de deces în ţările vestice şi care se manifestă prin scăderea capacităţii organismului de a menţine o concentraţie normală de oxigen în sânge„, declara specialistul pentru Click.

 

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Legumele bogate în proteine care te vor ajuta să îți îmbunătățești dieta. Beneficiile pe care le au pentru sănătate
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Pensionare anticipată 2025. Cine poate ieși la pensie mai devreme și câți bani primește. Aceasta este metoda de calcul
Capital.ro
Călin Georgescu, descalificat? Răsturnare de situație pe scena politică: E probabil să nu treacă
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
După ce a lovit un câine, un șofer cu mașina avariată nu reușește să-i găsească stăpânul. Motivul pentru care este refuzat de Poliție
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Cum faci cei mai delicioși cartofi cu cașcaval! Rețeta pentru preparatul care te va cuceri instant
Spynews
Ce știe Alina Sorescu despre câți bani are Alexandru Ciucu! Adevărul despre presupusele afaceri profitabile: ”A cerut să nu fie luate în calcul”
Evz.ro
Apelul la care nu trebuie să răspunzi niciodată. E o mare escrocherie
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Bugetul pentru 2025. Care sunt ministerele care vor primi mai mulți bani și de unde se vor face concedieri masive în 2025
Cancan.ro
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu NU poate fi oprit. Maestrul Florin Zamfirescu a amuțit România: Câștigă cu 80%
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Compușii chimici esențiali vieții descoperiți în mostrele de pe asteroidul Bennu
MediaFlux
BANI de la GUVERN. Românii care depun această cerere PRIMESC 1000 de lei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Au confundat aurul cu alama. Rezultatul? Un tezaur a stat „la liber” 10 ani pe holul unei școli din România