În BANAT, vremea se va menține călduroasă, local caniculară, până în jurul datei 15 iulie, cu valori maxime care vor depăși, în medie, 34-35 de grade și minime de peste 18 grade. Apoi, temperaturile vor scădea până la normalul perioadei, urmând să crească în perioada 18-20 iulie, iar ultimele zile ale intervalului vor fi din nou călduroase.
Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, iar ploile puține și, în general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicată de apariție a ploilor va fi în intervalul 15-17 iulie.
În CRIŞANA, vremea călduroasă se va menține până în 15 iulie, apoi valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 18 iulie, când media temperaturilor maxime va fi de 24-25 de grade, iar media minimelor va fi de 12-14 grade. Procesul ulterior de încălzire va aduce temperaturile în apropierea normelor climatologice ale perioadei.
Probabilitatea de apariție a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în 12-13 iulie și între 15 și 20 iulie.
În TRANSILVANIA, valorile termice vor avea variații nesemnificative până în data de 16 iulie, apoi răcirea treptată va determina medii ale temperaturilor maxime de 22-24 de grade, până spre finalul celei de-a doua decade a lunii iulie. Spre finalul intervalului, vremea va redeveni călduroasă.
În intervalul 15-18 iulie probabilitatea de precipitaţii va fi semnificativă și, pe arii restrânse, sunt posibile averse importante cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină.
În MARAMUREŞ, în prima jumătate a intervalului, temperaturile vor fi în scădere ușoară și treptată, până la valorile normale ale perioadei. În zilele cele mai răcoroase, mediile maximelor vor fi de 22-24 de grade. La finalul intervalului, vremea va redeveni călduroasă.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină, cu probabilitate mai mare de apariție între 12 și 17 iulie. Pe arii restrânse, aversele pot fi importante cantitativ.
În MOLDOVA, vremea se va menține călduroasă, local caniculară, până în 15 iulie, cu medii ale maximelor pe regiune ce vor depăși frecvent 30-32 de grade și minime de 18-20 de grade. Apoi vremea se va răcori treptat, iar după data de 20 iulie va reveni la valori mai ridicate decât mediile climatologice.
Ploi pe arii mai extinse și posibil importante cantitativ vor fi în intervalul 15-17 iulie, iar în rest instabilitatea atmosferică va fi redusă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.
În DOBROGEA, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu valorile termice cele mai ridicate în 14-15 iulie. La început, nopțile vor fi deosebit de calde, cu minime în jurul a 22 de grade, iar după data de 16 iulie vor scădea treptat, urmând să crescă din nou spre sfârșitul intervalului.
Ploile, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 16 și 18 iulie. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.
În MUNTENIA, vremea se va menține caniculară până în data de 15 iulie, cu maxime termice de peste 35-37 de grade și minime în jurul a 20 de grade. Apoi se va răcori treptat până spre 19 iulie, urmând ca sfârșitul intervalului să aducă din nou temperaturi peste normele climatologice.
Vor fi ploi puține, mai ales averse slabe cantitativ, cu probabilitate mai ridicată de apariție între 16 și 18 iulie.
În OLTENIA, vremea se va menține caniculară, până în jurul datei 16 iulie, cu valori maxime care vor depăși, în medie, 34-36 de grade și minime de peste 20 de grade. Apoi temperaturile vor scădea, astfel înât vor fi apropiate de normalul perioadei în 18-19 iulie. Ultimele zile ale intervalului vor fi din nou călduroase.
Instabilitatea atmosferică va fi foarte redusă, iar ploile puține și, în general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicată de apariție a ploilor va fi în 16-17 iulie.
La MUNTE, vremea va fi în general caldă, exceptând perioada 16-19 iulie, când valorile termice vor marca a scădere. În același interval, instabilitatea atmosferică va fi destul de accentuată, sunt de așteptat averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot fi importante.