După cum bine știi, verigheta este un simbol al căsătoriei, care reprezintă atât legământul dintre două persoane, cât și angajamentul soților. În mod religios, verigheta este considerată un ,,inel cu sigiliu”.
Ei bine, există o multitudine de motive care diferă de la o tradiție la alta sau chiar de la o epocă la cealaltă. În mod tradițional, purtarea acestei bijuterii pe degetul inelar simbolizează eternitatea și iubirea veșnică dintre cei doi îndrăgostiți.
În antichitate, exista o legendă, conform căreia se spune că degetul inelar are o venă care se conectează direct la inimă, astfel persoanele respective legându-se simbolic. Primii romani numeau acest lucru Vena Amoris ( prin traducere: vena iubirii).
Însă acest mit a fost desființat de anatomie, prin intermediul căreia s-a arătat că nu există o singură venă care se conectează cu inima și că toate degetele au conexiuni venoase cu inima.
Citește și: Nu face niciodată acest lucru cu verigheta. Aduce mare ghinion! Avertismentul lansat de un preot
În majoritatea țărilor, verigheta se poartă pe degetul inelar al mâinii stângi. Însă, există câtevă țări precum Austria și Polonia care fac excepție de la acestă cutumă. În aceste zone verigheta este purtată pe mâna dreaptă, reprezentând un semn ,,de bun augur”.
În tradiția chineză, fiecare deget reprezintă persoane dintr-un anumit grad de rudenie, și anume: degetul mare simbolizează parinții, arătătorul reprezintă frații și surorile, degetul mijlociu te reprezintă pe tine însuți, inelarul simbolizează sufletul pereche, iar degetul mic reprezintă copiii.
Pentru a te convinge, îți poți lipi degetele și palmele deschise. În momentul în care vei încerca să îți dezlipești degetele unul de celălalt vei observa cu degetele inelare se dezlipesc cel mai greu unul de celălalt ceea ce reprezintă uniunea dintre cei doi oamenii. Toate celălalte degete se dezlipesc ușor ceea ce reprezintă faptul că fiecare membru al familiei va merge pe drumuri diferite.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute lucruri despre semnificațiile purtării verighetei pe mâna stangă, dar și de ce verigheta este un simbol al legăturii dintre cei doi soți.
Citește și: Verighetele conțin mai multe bacterii decât un capac de toaletă. Ce metale țin microbii la distanță