Luni, în jumătatea de sud-est a ţării, încălzirea vremii se simte din plin. Maximele ating 31 de grade în Lunca Dunării, şi 22 de grade în Maramures. Dar gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea regiunilor şi norii negri vor aduce din nou averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, căderi de grindină. Astfel de fenomene apar ziua în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, precum şi în zona de munte, iar seara şi noaptea se extind şi în restul teritoriului. Vorbim despre mai mult de 25 de l/mp şi punctiform chiar peste 40 de de l/mp, în special în jumătatea de vest a ţării. Furtunile iartă doar sud-estul ţării, unde numai izolat vor fi ploi de scurtă durată.
Şi bucureştenii vor simţi luni vara pe pielea lor, căci la amiază termometrele vor indica 29-30 de grade. Însă, către seară, dar mai ales în noaptea următoare, norii se adună tot mai mulţi şi vremea schimbă foaia. Apar averse, fulgere, tunete şi vântul devine agitat, iar spre dimineaţă temepratura aerului scade până la 15-17 de grade.
Marţi, vremea va fi deosebit de instabilă, cu precădere în sudul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte, unde frecvent vor fi averse torenţiale de peste 20 de l/mp şi izolat chiar peste 40 de l/mp. Vor fi şi descărcări electrice, iar vijeliile şi grindina nu vor lipsi din tabloul meteo al zilei. Iar astfel de fenomene se vor semnala local şi în partea de vest a teritoriului, dar nu mai pe alocuri în sud-est. Temperaturile zilei, evident în scădere faţă de ziua precedentă, dacă soarele devine atât de scump la vedere, vor avea valori de la 20 de grade în Dealurile de Vest, până la 28 de grade în estul Munteniei, sud-estul Moldovei şi Dobrogea.
Şi în Bucureşti, marţi, vorbim despre vreme instabilă. Umbrelele vor fi un accesoriu absolut necesar, căci nu lipsesc ploile, şi nu vorbim despre câţiva stropi, ci despre averse mai serioase, ce vin însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Sunt chiar si condiţii de grindină. La amiază, mercurul din termometre se va opri undeva spre 25 de grade, cu 5 grade în minus faţă de ziua precedentă.
Miercuri, tot instabilă rămâne vremea, ploile par să nu se mai oprească. Aversele cu fulgere şi tunete, rafalele de vânt şi chiar căderile de grindină sunt prezente în majoritatea regiunilor până târziu în noapte şi doar în sud-est furtunile afectează arii mai restrânse. Dovadă şi temperaturile, care pornesc de la 19 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, dar ating şi 30 de grade în Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei.
Vreme de iunie furtunos şi în Capitală. Vor fi de interes ploile serioase, descărcări electrice şi rafale de vânt. Temperatura aerului la amiază va fi de 26-27 de grade, exact cât ar trebui în acest moment din an.