Beneficiile pe care nuca de cocos le aduce sănătăţii noastre sunt numeroase. Datorită fibrelor pe care le conţine, acest fruct poate fi consumat cu succes de persoanele care suferă de constipaţie. Ca tratament cosmetic, uleiul de cocos ajută la hidratarea pielii şi a părului.
Pentru a trata gâtul inflamat şi ulcerul, laptele de cocos amestecat cu apă caldă este o soluţie eficientă. Sucul de cocos ajută în cazul afecţiunilor de rinichi, al diabetului sau în cazul paraziţilor intestinali.
Uleiul de nucă de cocos mai poate fi folosit şi în cazul stresului, bolilor de inimă, problemelor dentare, HIV-ului şi cancerului.
Cum să alegi şi păstrezi nuca de cocos?
O nucă de cocos bună este aceea în interiorul căreia se aude lichidul, atunci când o agiţi. Mai mult, aceasta nu trebuie să aibă miros de mucegai la suprafaţă şi trebuie să fie mai grea.
Acest fruct exotic poate fi păstrat în frigider luni de zile, în cazul în care este întreagă. Dacă a fost desfăcută, nuca de cocos nu rezistă mai mult de câteva zile. Sucul de cocos poate fi păstrat în congelator aproximativ două luni.
Cum desfaci nuca de cocos?
Ai nevoie de un cuţit, un ciocan, un cui şi un prosop. Una dintre cele trei găurele pe care le are nuca de cocos este uşor de străpuns cu un obiect ascuţit (cum ar fi cuiul). Aceasta trebuie să fie prima etapă, pentru a putea scurge sucul din interiorul fructului.
Următoarea etapă este aceea de a sparge nuca. Pentru asta, fie poţi înveli fructul în prosop şi apoi să o loveşti cu un ciocan, fie să o spargi pe orizontală cu ajutorul cuţitului în care loveşti cu ciocanul.
Citeşte şi Reţete de smoothie: 10 metode de a bea fructele preferate de vară