Test IQ! Dacă te bucuri să-ți dedici o bună bucată din timp rezolvând chestionare și puzzle-uri distractive, atunci acest test este exact pe gustul tău! Acesta îți oferă o oportunitate de a-ți pune în valoare latura analitică și de a-ți stimula creierul să funcționeze în moduri noi. Pentru a găsi soluția, va trebui să abordezi problema cu un alt fel de perspectivă. Așadar, am creat o imagine intrigantă în care trebuie să descoperi greșeala ascunsă.
Citește și: Test IQ pentru talentații la matematică. Doar geniile pot rezolva cele două operații
În imaginea de mai sus, trebuie să vezi greșeala ascunsă. Mașinile se deplasează pe drum, există clădiri în jurul șoselei și un indicatpr cu sens unic. Oamenii circulă și se plimbă prin magazine. Dar în această imagine este o greșeală.
Priviește cu atenție fotografia înainte de a răspunde la întrebare, deoarece răspunsul nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Ca avertisment, răspunsurile la acest test au fost date în cea de-a doua fotografie a articolului, așa că asigură-te că nu derulezi prea departe și nu trișezi pentru a afla răspunsul corect!
La început, probabil că nu vei identifica imediat greșeala, deoarece este un detaliu la care nu te vei gândi în primă fază însă, după câteva momente, s-ar putea să reușești să identifici greșeala.
Exact! Problema constă în faptul că o mașină se deplasează în direcția greșită pe o stradă cu sens unic. Prin urmare, eroarea din imagine constă în orientarea mașinii din partea dreaptă a imaginii. Este vorba despre o stradă cu sens unic, iar mașinile trebuie să circule într-o singură direcție.
Acest test s-a dovedit a fi puțin complicat, necesitând mai puțin timp pentru a fi rezolvat. Astfel de provocări nu presupun abilități matematice, ci reprezintă mai degrabă un test simplu de cunoștințe și de gândire.
IQ-ul reprezinta coeficientul de inteligenta si este in esenta un scor utilizat pentru a determina cat de inteligenta este o persoana in comparatie cu restul populatiei. Desigur, un test IQ nu este 100% exact si doar face o incercare, ca orice test standardizat, de a face o masurare corecta.
Aceasta masuratoare este coeficientul IQ rezultat si aceste scoruri sunt adesea folosite ca baza pentru a sti daca o persoana este doar inteligenta sau un geniu total. De cele mai multe ori aceste scoruri reprezinta o masurare corecta a inteligentei, facandu-le sa fie foarte interesante pentru cei care doresc sa stie cum se situeaza in comparatie cu cele mai mari minti ale tuturor timpurilor sau doar cu alte persoane obisnuite.
Coeficientul mediu IQ este de aproximativ 100. Bineinteles, acest lucru este supus variabilitatii in timp, si nu este altceva decat o regula constanta. Cu toate acestea, daca faceti un test IQ si scorul este peste 100, atunci va situati peste media majoritatea oamenilor.
La urma urmei, testele IQ tind sa fie renormalizate in timp, pentru a asigura ca scorul mediu IQ ramane in jurul valorii de 100 de puncte. In acest fel, testele IQ mentin o normalizare a scorului de baza care permite o comparatie mai buna din punct de vedere istoric.