Numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană s-a dublat în Marea Britanie

Regatul Unit a înregistrat în total până în prezent aproape 7.000 de cazuri de cazuri de infectare cu varianta B.1.617.2 a coronavirusului identificată prima dată în India, a anunţat joi Public Health England (PHE), relatează Reuters.
Alina Costache
28 mai 2021, 08:37
Numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană s-a dublat în Marea Britanie

Tulpina indiană ameninţă cu revenirea pendemiei în Europa. Potrivit PHE, au fost confirmate 6.959 de cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului, faţă de 3.535 de cazuri raportate până săptămâna trecută.

Până la trei sferturi dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate recent în Regatul Unit sunt cu tulpina indiană, a precizat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Această variantă pare să se răspândească mai rapid decât varianta dominantă precedentă, B.1.1.7 (varianta Kent), cu toate că vaccinurile oferă protecţie împotriva COVID-19.

PHE a anunţat sâmbătă că două doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aproape la fel de eficiente împotriva B.1.617.2 ca împotriva variantei Kent.

Germania şi Franţa se numără printre ţările care au reinstituit carantina pentru persoanele revenite din Regatul Unit, ca urmare a răspândirii variantei indiene în această ţară.

Tulpina indiană de coronavirus se răspândeşte tot mai mult în lume. Avertismentul OMS
Franţa impune o perioadă de carantină pentru persoanele venite din Marea Britanie, din cauza prevalenţei în creştere a variantei indiene de coronavirus

Franţa a anunţat, miercuri, instituirea unei perioade de carantină pentru persoanele venite din Marea Britanie, din cauza prevalenţei în creştere a variantei de coronavirus extrem de contagioasă apărută în India, transmite Reuters.

Franţa a urmat Austriei, care a anunţat marţi că interzice zborurile directe şi vizitele turiştilor din Marea Britanie, şi Germaniei, care a afirmat vineri că oricine intră în ţară din Marea Britanie trebuie să stea două săptămâni în carantină.

”Există o nouă situaţie, cu progresia aşa-numitei variante indiene în Marea Britanie. Franţa va impune izolarea obligatorie a persoanelor care vin din Marea Britanie”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal.

Izolarea va avea o durată de şapte zile, a scris pe Twitter viceministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune, adăugînd că vizitatorii vor fi obligaţi să prezinte un test pentru Covid-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecare. Măsurile sunt aşteptate să intre în vigoare luni.

Infecţiile cu coronavirus din Marea Britanie au crescut din nou, dar incidenţa generală este încă scăzută într-o ţară cu una dintre cele mai rapide lansări de vaccinuri din lume.

Numărul pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19 a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din septembrie.

Focarele de infecţii cu varianta indiană B.1.617 au crescut rapid, însă, până la 3.424, faţă de joia trecută, fiind cu 2.111 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Tulpina indiană a fost raportată în cel puţin 17 ţări. Anunţul guvernului francez va fi o lovitură pentru anumite părţi din industria turismului, care este disperată pentru o revenire la activităţi normale înainte de vârful sezonului estival.

„Este rezonabil în ceea ce priveşte salvarea verii franceze, dar va fi ca o pedeapsă pentru acele regiuni care depind de turiştii britanici”, a declarat Ge Kusters, proprietarul campingului Le Paradis din zona Dordogne şi preşedinte al uniunii regionale de camping.

Turistilor britanici li s-ar fi permis să viziteze Franţa fără restricţii începând cu 9 iunie, cu condiţia să aibă certificat de vaccinare împotriva Covid-19 sau un test negativ PCR pentru Covid-19.

Aproximativ 13 milioane de britanici au vizitat Franţa în fiecare an, înainte de începerea crizei coronavirusului la începutul anului 2020, mai mult decât orice altă naţionalitate, potrivit datelor oficiale.

OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID: Ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!