În trimestrul al treilea numărul cel mai mare de oferte de muncă s-a înregistrat în administraţia publică, respectiv în sănătate şi asistenţă socială, notează Mediafax.
La polul opus, oferta de joburi cea mai mică se regăseşte în activităţile de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, respectiv cele din industria extractivă.
Ca şi în primele două trimestre ale anului 2011, în industria prelucrătoare s-au concentrat peste o treime (9.900 locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă vacante. În această activitate rata a fost de 0,99%, uşor mai ridicată comparativ cu celelalte două trimestre ale anului. În sănătate şi asistenţă socială (3.000 locuri vacante) s-au înregistrat 11% din totalul locurilor de muncă vacante, în timp ce 10% dintre acestea s-au regăsit în administraţia publică (2.700 locuri vacante).
Împreună cu activitatea de învăţământ (1.100 locuri vacante), sectorul bugetar însumează aproximativ o pătrime (24,6%) din numărul total al locurilor de muncă vacante.
Angajatorii au prezentat cea mai redusă cerere de forţă de muncă salariată în activităţile din industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (50 locuri vacante în fiecare din aceste activităţi). Comparativ cu perioada verii actualul trimestru cunoaşte o importantă creştere a ofertei de locuri de muncă în învăţământ (+0,18 puncte procentuale). În sens contrar, cele mai vizibile reduceri se înregistrează în sectoarele hoteluri şi restaurante (-0,33 puncte procentuale), informaţii şi comunicaţii (-0,31 puncte procentuale).