Tradiția bradului de nuntă presupune împodobirea unui brad cu diverse flori și ghirlande confecționate din hârtie creponată, batiste cusute, mere și colaci. Ornamentele pentru bradul de nuntă se lucrează de regulă la casa miresei, cu o zi înainte de nuntă. La pregătirea ornamentelor pentru bradul de nuntă participă atât cavalerii și domnișoarele de onoare, cât și alte fete și băieți tineri din sat.
Bradul de nuntă este împodobit în dimineața nunții de către tinerii prezenți la eveniment. În tot acest timp mireasa va ține bradul și va urmări îndeaproape întregul ritual de împodobire. Ulterior bradul de nuntă va fi purtat de unul dintre cavalerii de onoare la biserică iar după terminarea slujbei de cununie va fi adus la casa mirilor. Merele și colacii din brad se vor împărți tinerilor pentru a avea noroc și spor în a-și găsi perechea.
Odată adus la casa în care vor locui tinerii căsătoriți, bradul de nuntă se va agața la colțul casei sau la poarta tinerilor căsătoriți până când se va usca, putând rămâne acolo mult timp, până când cei doi soți vor decide să îl dea jos, scrie traditii-superstitii.ro.
Falnic și veșnic verde, bradul de nuntă simbolizează vigoarea, viața și sănătatea tinerilor căsătoriți. De asemenea, merele și colacii care se agață în brad simbolizează belșug și rodnicie.
Participarea la sărbătoarea de nuntă se face pe bază de brăţări, inscripţionate cu motive tradiţionale pe care scrie Ilinca şi George Simion şi cu mesajul „Uniţi din iubire”. Meniul oferit celor 10.000 de nuntaşi include două tone de tocană de vânat (căprior, mistreţ), 30.000 de mici, 40.000 de sarmale, 40 de berbecuţi, iar alţi zece făcuţi la ceaun, dar şi tradiţionalul bulz.