Nutriționistul dezvăluie câți mici poți mânca zilnic. Se pare însă că aceste rulori din carne tocată au un loc special în inima noastră, iar statisticile arată că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de linia fină care desparte consumul moderat de mici de abuzul alimentar.
Citește și: Reţeta virală a lui Nea Puiu pentru „micii de baltă”. VIDEO fabulos de la grătar
Simona Carniciu, medic specialist în nutriție și diabet, trage atenția asupra unei probleme semnificative legate de mici: cantitatea semnificativă de sare. Micii sunt pregătiți cu condimente și arome bogate, iar sarea este un ingredient nelipsit pentru a intensifica gustul preparatului. Totuși, cantitatea excesivă de sare poate duce la probleme de sănătate, în special la boli cardiace. Medicul recomandă că ideal ar fi să nu depășim consumul a 4 mici pe zi.
Sarea, pe de altă parte, este un element important în alimentația noastră, contribuind la reglarea nivelului de lichide din corp și susținând sistemul imunitar. Cu toate acestea, excesul de sare poate deveni periculos. De exemplu, Serviciul Public de Sănătate din Anglia (NHS) recomandă un consum zilnic de sare de mai puțin de 6 grame pentru adulți, echivalentul a aproximativ o linguriță. Depășirea acestei limite poate crește riscul de boli cardiace.
Există numeroase rețete care promit cei mai gustoși mititei, iar dacă îi întrebi pe cei responsabili de grătar, fiecare va susține că ai lor sunt cei mai buni. Cu toate acestea, există o metodă la care cu siguranță nu vei eșua, mai ales că este extrem de simplă de pus în practică. Pentru a obține cei mai delicioși mititei, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
300 ml supă de oase sau apă foarte rece
o lingură rasă de cimbru uscat
o linguriță rasă de semințe de chimen
două lingurițe de boia dulce
5-6 boabe de ienibahar
o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
5-7 căței de usturoi
o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
sare
puțin ulei pentru uns (Citește AICI mai multe detalii)