Nuţu Cămătaru a fost citat ca martor într-un dosare de corupţie care-l vizează pe un judecător. Dus în faţa procurorilor, declaraţia lui nu a fost deosebit de elocventă în acest caz.
Ulterior, Cămătaru s-a răzgândit şi a dat o a doua declaraţie în care a relatat cum o persoană condamnată pentru tâlhărie a dat mită unui avocat care a pasat-o ulterior judecătorului pentru a obţine eliberarea condiţionată din închisoare.
Prin declaraţia sa, Cămătaru încearcă să obţină bunăvoinţa procurorilor în condiţiile în care el mai este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DIICOT pentru cămătorie şi diverse violenţe comise.
În luna iulie 2013, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi unul dintre liderii clanului ‘Sportivilor’, Radu Cristian Roşca, zis ‘Roşca’, au fost trimişi în judecată, alături de alte 51 de persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.
Grupările ‘Cămătarii’ şi ‘Sportivii’ erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, susţin procurorii.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.
Astfel, în perioada 2008 – 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.
Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.
Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.