O aeronavă MiG-21 LanceR, implicată într-un incident la Câmpia Turzii. Potrivit MApN, echipajul nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore.
„O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marţi, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucţie, într-un incident fără urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.
Citeşte şi Avion prăbuşit peste o casă. Niciun supravieţuitor VIDEO
Conform sursei citate, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.
„De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor”, mai arată MApN.
Incidentul a fost generat de funcţionarea defectuoasă a trenului de aterizare.
O aeronavă Boeing 767-300ER a companiei Omni Air a rămas pe pista Aeroportului Băneasa, după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii la aterizare, transmite Boardingpass.ro.
Incidentul s-a petrecut în luna august.
Omni Air International este o companie aeriană charter din Statele Unite, cu sediul în Hangar 19, Aeroportului Internaţional Tulsa, Oklahoma. Este specializată în zboruri charter de pasageri şi în leasing.
Omni Air este una dintre puţinele companii aeriene dispuse să coopereze cu departamentul de imigraţie din SUA, precum şi cu serviciile de executare vamală. Adesea, serviciile Omni Air au fost folosite de către guvernul SUA în deportări controversate.
În 2019, Omni Air a fost implicată în deportarea sau repatrierea a 163 de persoane.
În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, Omni Air a obţinut 67 milioane de dolari de la administraţia Trump, precum şi un contract de 77,65 milioane de dolari cu Departamentul Apărării pentru „servicii de transport aerian charter internaţional”.