„Am realizat prima operaţiune industrială de creştere de muşte”, a declarat miercuri Jason Drew, membru al echipei de la AgriProtein Technologies, compania care a dezvoltat acest concept, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Un diamant foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit în Africa de Sud
Această companie dispune de 7 – 8 milioane de muşte reproducătoare pe complexul său industrial din Stellenbosch (sud-vest). Bine hrănite, aceste muşte depun ouă peste deşeuri, unde eclozează. Apoi larvele sunt recoltate, uscate şi măcinate până ajung la consistenţa fulgilor de cereale, fiind apoi livrate producătorilor de hrană pentru animale.
Citeşte şi Invazia babuinilor: Mai multe maimuţe au distrus o casă din Africa de Sud VIDEO
„În 72 de ore, 1 kilogram de ouă se transformă în aproximativ 380 de kilograme de larve”, a mai precizat Jason Drew.
Larvele uscate au aceeaşi compoziţie ca şi făina de peşte ce este utilizată în mod curent ca hrană pentru animale.
„Noi preluăm resturi de la fabricile alimentare, preluăm sângele şi intestinele de la abatoare, preluăm şi dejecţiile provenite de la crescătoriile de animale şi folosim diferite specii de muşte pentru valoriza aceste deşeuri. Poate că nu vi se par prea atrăgătoare aceste lucruri, dar din fericire muştele nu vă împărtăşesc punctul de vedre. Natura a inventat musca pentru a recicla aceste proteine”, a adăugat el, subliniind că AgriProtein Technologies a fost abordată deja de aproximativ 30 de ţări interesate de acest concept de afacere ecologică.
Citeşte şi Nelson Mandela a fost externat şi va primi îngrijiri la domiciliu
Compania AgriProtein Technologies a obţinut marţi Premiul pentru Inovaţie pentru Africa, o iniţiativă comună a Comisiei Economice a ONU pentru Africa şi a Fundaţiei africane pentru Inovaţie.