O amendă s-ar putea tripla. Anunţ de ultimă oră

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat, miercuri, un comandament la care au fost invitaţi toţi factorii responsabili cu implementarea planului de măsuri privind combaterea ambroziei de pe teritoriul Capitalei. ”Vom solicita Guvernului să tripleze amenzile pentru cei care nu îşi curată terenurile de ambrozie”, a transmis Gabriela Firea. Primarul general propune ca amenzile pentru persoane fizice să înceapă de la 2.250 de lei şi nu 750 de lei cum este în prezent.
Romania TV
11 sept. 2019, 16:44
O amendă s-ar putea tripla. Anunţ de ultimă oră

Gabriela Firea a transmis, miercuri, că trebuie modificată legislaţia referitoare la eradicarea ambroziei, pentru că, în prezent, acţiunile care se desfăşoară sunt greoaie şi ineficiente.

Firea explică faptul că, încă din anul 2017, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat o hotărâre care prevedea obligativitatea distrugerii acestei plante, însă, un an mai târziu, a apărut Legea 62/2018, care prevedea constituirea unei comisii mixte, formată reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, sub coordonarea Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti din subordinea Ministerului Agriculturii.

”Cu toate acestea, trebuie să fim sinceri şi să spunem lucrurilor pe nume: această lege nu a determinat acţiuni foarte concrete şi în continuare sunt foarte multe cazuri de persoane care ajung la spital din cauza alergiilor agresive şi foarte grave provocate de această buruiană. Subliniez încă o dată faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, Primăria Capitalei NU are atribuţii de control în acest domeniu şi nici nu are calitatea de a aplica amenzi, această sarcina fiind atribuită Direcţiei de Agricultură a Municipiului Bucureşti, din subordinea Ministerului Agriculturii, care centralizează informaţiile primite de la primăriile de sector, cele care trebuie să identifice şi să someze proprietarii de terenuri care nu distrug această buruiană”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a transmis că va propune triplarea amenzilor minime pentru cei care nu îşi curată terenurile de ambrozie, ceea ce înseamnă că, în cazul persoanelor fizice, amenzile să înceapă de la 2.250 de lei şi nu 750 de lei cum este în prezent, iar amenda maximă să fie de 5.000 de lei.

”În cazul persoanelor juridice, vom propune că amendă minimă să fie de 15.000 de lei (şi nu 5.000 de lei cum este în prezent) amendă maximă fiind de 20.000 de lei!”, a mai declarat Gabriela Firea.

Firea a mai explicat că sunt necesare acţiuni concrete, mai dure, de combatere a acestei buruieni.

„Conform statisticilor, în jur de 500.000 de români sunt alergici la ambrozie, însă numărul acestora poate fi chiar mai mare, pentru că nu în toate cazurile aceste alegii sunt identificate exact, simptomele putând fi confundate cu simple răceli sau alte alergii. În Bucureşti, de exemplu, un studiu preliminar efectuat la Spitalul Colentina în perioada 2017-2018 a relevat faptul că în Capitală sunt aproximativ 10.000 de persoane cu diferite forme de alergii confirmate la ambrozie – dar cu siguranţă numărul este mult mai mare –  iar numărul pacienţilor care se prezintă la medic în această perioada din cauza alergiilor la această plantă este de 4-5/zi”, a mai afirmat primarul general.

Firea a explicat că în modificarea legislativă care va fi propusă Guvernului va fi prevăzută şi permiterea intervenţiei autorităţilor locale pe terenurile unde identificarea proprietarilor este mai dificilă, astfel încât măsurile de combatere ale ambroziei să poată fi luate imediat.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în cadrul comandamentului, atât prefectul municipiului Bucureşti, Marius Ghincea, cât şi prefectul judeţului Ilfov, Mihai Niţă, şi-au declarat susţinerea faţă de măsurile anunţate de Primarul General.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Obiceiul care îți trezește creierul. Ce să faci dimineața ca să ai o zi productivă
Capital.ro
Statul le ia banii! Sunt obligați să plătească. Supertaxa care se pregătește
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, vești proaste. Canicula i-a adus mari probleme
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Permisul este reținut pe loc. Șoferii nu mai primesc dovada cu drept de circulație de 15 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ofensiva Ucrainei în Kursk afectează discuțiile secrete pentru încetarea focului cu Rusia
MediaFlux
SECRETUL lui DONALD TRUMP! S-a AFLAT de ABIA ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...