Vești bune pentru iubitorii de cafea! Una sau mai mult cești pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID. Nutriția are un rol important pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta e actorul principal în apărarea organismului de coronavirus.
Tot mai mulți oameni consumă zilnic cafea pentru a le da energie pentru tot restul zilei. Studiile recente susțin că, surpriză, cafeaua are o mulțime de beneficii pentru sănătate la care nimeni nu s-ar fi gândit.
Consumul unei căni de cafea sau două pe zi poate scădea riscul de infectare cu coronavirus. Cafeaua are antioxidanți și proprietăți anti-inflamatorii.
Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).
Importante sunt și fructele crude sau gătite. Și ele contribuie la scăderea riscului de infectare cu COVID.
Pentru întărirea sistemului imunitar e necesar să facem mult sport, să bam multă apă, să avem o odihnă echilibrată, să eliminăm consumul de zahăr, să avem grijă la igiena mâinilor.
Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou tratament ce are la bază primul medicament antiviral demonstrat că salvează vieți la pacienții Covid grav bolnavi internați la spital.
Datele raportului din Marea Britanie arată că un cocktail cu anticorpi ar reduce decesele la persoanele care nu au răspuns cu proprii anticorpi. Studiul a demonstrat că combinația de anticorpi dezvoltată de Regeneron a redus riscul de deces atunci când a fost administrată pacienților cu Covid-19 sever.
Rezultatele ar putea deschide calea pentru ca Regeneron, tratamentul cu anticorpi monoclonali, să fie aprobat de către autoritățile de reglementare din Marea Britanie și lansat pentru utilizare de către NHS. Cercetătorii au examinat un tip de tratament cu o combinație de anticorpi monoclonali – care a fost denumită anterior „cocktail de anticorpi”. Ei au descoperit că luarea tratamentului, realizat de compania farmaceutică Regeneron, ajută pacienții grav bolnavi de Covid.
Terapia utilizează doi anticorpi artificiali generaţi într-un laborator. Acești doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, se unesc neutralizând capacitatea virusului de a infecta celulele. Ideea este de a injecta acești anticorpi artificiali, astfel încât aceștia să se lege de virus în încercarea de a opri infecția.