Clujeanca spune în anunţul ei că nu poate obţine mai mult de 125 de mililitri la o recoltare, însă poate să vândă o cantitate mai mare, pentru că păstrează laptele de la mesele anterioare ale bebeluşului ei. Femeia cere 15 lei pe un litru de lapt maten şi garantează că este proaspăt.
Medicii spun că este foarte periculos ca laptele matern să fie cumpărat de pe internet, pentru că nu putem ştii dacă femeia a fost sau nu bolnavă şi în ce condiţii a fost recoltat şi păstrat laptele.
Ideea de a vinde lapte de mamă pe internet nu este nouă. Mamele din Marea Britanie şi Statele Unite obişnuiesc să îşi vândă pe Facebook lapte matern. Aproximativ 30 de mililitri de lapte de mamă se vând cu 1 liră sterlină, respectiv cu 2 dolari americani.
O modalitate legitimă şi sigură de a achiziţiona lapte matern pentru femeile care nu au deloc sau nu au suficient lapte, precum şi de a vinde surplusul pe care alte mame îl produc sunt băncile de lapte matern. Acestea colectează laptele de la donatoare, apoi îl pasteurizează şi îl oferă, prin intermediul spitalelor, celor care au nevoie.