Infosys, o companie indiană listată la Bursa din New York, cu afaceri de miliarde de dolari, a lansat un centru de inovație digitală cu sediul pe Calea Griviței, în București, scrie capital.ro. În plan există și lansarea unui centru de securitate cibernetică, însă deocamdată compania a anunțat că se va concentra pe partea de inovație dezvoltând inclusiv partaneriate cu două mari univeristăți, Universitatea Politehnică și Universitatea București.
Citeşte şi India închiriază pe 10 ani un submarin rusesc cu propulsie nucleară
Noul centru are deocamdată 200 de angajați, însă proiectul va merge până la 400-500 de angajați.
” Infosys va investi în programe de formare atât pentru angajații actuali, cât și pentru noii angajați. Aceste programe de instruire se vor concentra pe mai multe competențe cheie, printre care experiența utilizatorilor, Cloud, Big Data, ofertele digitale, abilitățile tehnologice de bază și abilitățile de informatică. De asemenea, compania a anunțat că încheie acorduri cu Universitatea din București și cu Universitatea Politehnică București, în vederea unor parteneriate strategice pentru inovare tehnologică și pentru dezvoltarea forței de muncă din România, constând inclusiv în cursuri comune de formare, burse și cercetare. Programele de formare pentru România vor valorifica cunoştinţele și cele mai bune practici pe care compania le-a dezvoltat prin decenii de experiență acumulată în cadrul Centrului de Educație Globală Infosys, una dintre cele mai mari universități corporative din lume, cu sediul în Mysore, India. „, au explicat reprezentanții companiei.
La evenimentul de lansare, care a avut loc la București, zilele trecute, au participat oficiali ai statului și personalități din mediul academic. Au fost prezenți atât președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cât și ministrul pentru parteneriate strategice Ana Birchall (foto).
” Centrul nostru de Inovaţie Digitală din București marchează un important pas înainte pentru Infosys, deoarece compania își extinde și mai mult prezența în Europa, îmbunătățind capacitatea noastră de a servi atât clienții regionali, cât și clienții globali. Prin parteneriatul cu instituții academice locale cheie, vom crea baze organice de talente în România, care nu există pe piață astăzi. Prin formarea și dezvoltarea unei forțe de muncă înalt calificate în România, putem ajuta la reducerea diferenței de competențe digitale în regiune, contribuind astfel la economia românească și europeană „, a spus Ravi Kumar S., președintele Infosys.
Infosys este una dintre cele mai companii de outsourcing din India, cu afaceri de pete 11 miliarde de dolari în 2018. Firma, care este listată și la Bursa din New York, are peste 12.000 de angajați și este certificată recent cu titlul angajator de top în Europa. Pe plan local, firma este prezentă încă din anul 2008, însă la un nivel mai mic decât cel pe care îl țintește în prezent.
România a devenit, în ultimii ani, o țintă importantă pentru companiile de outsourcing din întreaga lume. India este lider mondial în acest domeniu atât prin companii locale cât și prin companii din întreaga lume.