Construcția din lemn, parte a unui proiect transfrontalier derulat de Consiliul Județean Vaslui, prin care se dorește valorificarea potențialului turistic al locului unde Ștefan cel Mare i-a înfrânt pe turci în Bătălia de la Podul Înalt, s-a prăbușit în noaptea de 25 iulie, potirivt Libertatea.
Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro și cuprinde și restaurarea statuii ecvestre a domnitorului și construcția unui teatru de vară. Ar fi trebuit să fie dată în folosință în această toamnă.
Marți seară, județul Vaslui s-a aflat sub atenționare de cod galben de fenomene meteo periculoase, o vijelie puternică punând la pământ construcția ridicată la Băcăoani, locul unde în 1475 Ștefan cel Mare câștiga cea mai mare bătălie împotriva otomanilor. Localitatea se află la doar câțiva kilometri de municipiul Vaslui.
Mircea Pavelescu, reprezentantul societății care realizează cosntrucția, a transmis că a fost dispusă o expertiză pentru a stabili cauzele prăbușirii.
Citește și: De noaptea minții! Elevii dintr-un sat din Vaslui, mutaţi să înveţe în cimitir: „N-am găsit altă soluţie”
„Eu nu pot să iau în calcul o eroare de construcție, că sunt constructor. Dar nici de proiectare nu cred. Expertiza trebuie să vorbească, nu eu”, a declarat acesta. Întrebat dacă a mers la fața locului, replica lui a fost: „Altă întrebare!”.
Pentru proiectul de la Podul Înalt, a cărui valoare se ridică la 1,5 milioane de euro, Consiliul Județean Vaslui contribuie cu 308.000 de euro, iar Muzeul Județean Vaslui cu 169.000 de euro, restul sumei fiind alocată de Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova.