O cutie pentru trabucuri, vândută cu 360.000 de euro, la Festivalul de la Havana

O cutie artizanală pentru trabucuri, ce reproduce în cele mai mici detalii uzina în care sunt fabricate trabucurile Cohiba, a fost vândută pentru suma de 360.000 de euro, vineri, cu ocazia unei licitaţii care a închis cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de la Havana.
Romania TV
04 mart. 2012, 14:54
O cutie pentru trabucuri, vândută cu 360.000 de euro, la Festivalul de la Havana

Cutia care conţine 520 de trabucuri Cohiba şi a obţinut cel mai mare preţ dintr-un lot de şase cutii, fiind cumpărată de un antreprenor italian, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, potrivit agenţie Prensa Latina, informează Mediafax.

Licitaţia a permis obţinerea unei sume totale de 730.000 de euro, care, potrivit uzanţelor cubaneze, va fi donată în beneficiul sistemului public de sănătate din această ţară.

Dag Halmboe, directorul companiei Pacific Cigar din Hong Kong, a cumpărat două cutii pentru trabucuri: una, aparţinând mărcii Partagas, cu suma de 60.000 de euro, iar cealaltă, fabricată de compania Montecristo, cu suma de 80.000 de euro.

Britanica Jemma Freeman, laureata premiului pentru afaceri decernat în cadrul festivalului, a achiziţionat o cutie pentru trabucuri Hoyo de Monterrey pentru 40.000 de euro, iar Mohammed Mohebi, un om de afaceri din Dubai, a cumpărat o cutie Romeo y Julieta pentru suma de 130.000 de dolari.

Cea de-a şasea cutie pentru trabucuri, un model H. Upmann, a fost achiziţionată de indianul Chetan Seth, pentru suma de 60.000 de euro.

Aproximativ 1.500 de iubitori de trabucuri, provenind din 70 de ţări, au participat la ediţia din acest an a Festivalului de la Havana, care a debutat luni.

Spectatorii au avut parte de o surpriză plăcută, graţie concertului improvizat susţinut de actorul şi muzicianul american Jim Belushi, care, ignorând protocolul, a urcat pe scenă, în timpul dineului de onoare, pentru a cânta, acompaniat de chitaristul britanic Phil Manzanera.

Foştii jucători din NBA-ul american Travis Best şi Dale Davis au fost şi ei prezenţi la eveniment.

Compania cubanezo-spaniolă Habanos S.A. a înregistrat o creştere a cifrei sale de afaceri cu 9%, ajungând la 401 milioane de dolari, a precizat vicepreşedintele companiei, Javier Terrer, care prevede însă pentru compania sa „un an 2012 complicat”, din cauza crizei economice internaţionale şi a înăspririi legislaţiei anti-tabac.

Totuşi, experţii consideră că în ciuda crizei, piaţa produselor de lux creşte în fiecare an, iar compania Habanos S.A. va avea de câştigat, mizând pe produse din ce în ce mai sofisticate.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul bizar în care nicio busolă nu funcționează. I se mai spune și “al treilea pol magnetic al Pământului”
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Turist român, păcălit de polițiștii turci. A plătit o taxă inexistentă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!