„Una din echipele medicale operează deja la această oră la spitalul Bagdasar. Vor veni şi la spitalul Universitar în cursul zilei de azi. S-au oferit ei. Avem o relaţie foarta bună cu ministerul Sănătăţii din Israel. Este un ajutor pe care l-am primit de la ei în baza relaţiilor foarte bune pe care le avem şi cu ministrul Sănătăţii de acolo, căruia îi mulţumesc”, a precizat ministrul Sănătăţii.
Citeşte şi: Ambasadorul SUA la Bucureşti a vizitat locul tragediei din Capitală: Sunt foarte ÎNTRISTAT
În plus, acesta a adăugat că ministrul israelian al Sănătăţii nu a fost singurul care a sărit în ajutorul victimelor din clubul Colectiv.
„Nu a fost singurul care şi-a oferit sprijinul, ci toată lumea. Mai devreme m-a sunat doamna ministru din Moldova, dar i-am spus că chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noştri pot gestiona situaţia. Au fost şi alte cazuri din Franţa, Germania. Am primit din mai multe părţi astfel de solicitări”, a precizat Nicolae Bănicioiu.
Anterior, Bănicioiu a precizat că între 80 şi 90 dintre victimele spitalizate ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală sunt în stare gravă sau critică.
„Ieri vorbeam de 35 de pacienţi în continuare în stare critică, din cei 146 de internaţi. Dar numărul pacineţilor în stare critică şi foarte gravă se apropie de 80 – 90”, a mai spus ministrul Bănicioiu, prezent la Spitalul de Urgenţă Floreasca, precizând că un singur pacient din Spitalul de Arşi nu a fost încă identificat.
Ministrul a mai spus că de la Spitalul de Urgenţă Floreasca veştile sunt bune, precizând că starea celor 15 pacienţi internaţi în această unitate este staţionară.
Sâmbătă, potrivit mariustuca.ro, profesorul Zeev Rotstein, directorul general al unuia dintre cele mai mari spitale din Israel, Tel HaShomer Sheba Medical Center, din zona Ramat Gan, a decis să acorde orice ajutor necesar victimelor tragediei de la Bucureşti, de la clubul Colectiv.
Spitalul Tel HaShomer este unul dintre cele mai dotate din lume cu specialişti şi tehnică medicală pentru traumă şi post-traumă în caz de arsuri grave.
Directorul adjunct al spitalului, Bruno Lavi, originar din România, a contactat-o pe ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac, pentru a-i transmite că experţii în arsuri ai spitalului israelian sunt pregătiţi chiar să primească răniţi din România sau să acorde orice fel de expertiză şi suport de tehnică medicală în această tragedie care a fost mediatizată în întreaga lume.