Deși a trecut de ce era mai greu, acum Sharon a fost diagnosticată cu sepsis cu punct de plecare pulmonar.
”Acum, primesc antibiotice de două ori pe zi și mă chinui să respir, dar în rest, îmi este mult mai bine decât mi-a fost atunci.
Este îngrozitor că nu mă pot mișca, nu pot face nimic, pentru că rămân fără aer. Nu mi-am spălat părul de două săptămâni. Pur și simplu nu am energie. Îmi este foarte dor de casă.
Nu ieșiți afară! Consecințele pot fi îngrozitoare! Să trecem peste această pandemie și apoi vom avea timp să facem ceea ce ne place. Vreau doar ca oamenii să știe cât de important este să stea acasă. Nu merită să iască din case, chiar dacă le este dor de prieteni!”, a explicat Sharon într-un mesaj video.
Un studiu al specialistilor din Statele Unite arătă că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet. Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăieste si se înmulteste mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, iar o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet dispune de insuficientă imunitară.
Acestea sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice.
Pe langa toate aceste complicatii, cei care au diabet se tem ca din cauza restrictiilor, ar putea rămâne fără tratament.
În România, 11,6% dintre persoane au diabet. Iar acesta nu se manifestă doar printr-o glicemie ridicată. Cauzează printre altele boala cardiacă cronică, afectiune care creste riscul de infectare cu noul coronavirus, sau boala cronică renală.
Cel mai important pentru acesti pacienti este să-si controleze mai des glicemia în această perioadă si, dacă este cazul, să ceară specialistului ajustarea schemei terapeutice.