O femeie din Iași, pe nume Corelia Bejan, a trecut printr-o experiență îngrozitoare, femeia a fost nevoită să-și facă aproximativ 200 de teste PCR, pentru a-și vizita mama bolnavă, care era internată într-o clinică privată.
Femeia povestește cum în disperarea de a se afla lângă mama sa, a cărei stare de sănătate era foarte gravă, a făcut un test PCR aproape în fiecare zi, pentru a dovedi personalului din spital că nu este infectată cu Sars-Cov-2. Corelia Bejan descrie întreaga experiență ca fiind una epuizantă la nivel emoțional, nu doar costisitoare din punct de vedere financiar.
„Estimez cam la 50 de mii de lei cheltuiţi, au fost cam 200 de teste făcute. Nu a fost atât cheltuiala materială, cât a fost zbuciumul sufletesc, pentru că eu trebuia, în aceeaşi zi, să mă duc să o vizitez pe mama cu testul din ziua precedentă şi, în acelaşi timp, să fac testul pentru ziua următoare”, mărturisește îndurerată femeia.
Femeia a scos dintr-un geamantan un morman de acte și documente medicale care fac dovada situației pe care a trebuit să o îndure, sute de buletine de analize, făcute pe perioada pandemiei, din martie anul trecut până în aprilie anul acesta.
Reclamanta susține că a cheltuit de fiecare dată când o vizita pe mama ei la spital între 200 şi 250 de lei pentru a face testul PCR, pe care să-l prezinte la recepția unității medicale. Femeia a fost nevoită să treacă prin tot acest proces, doar pentru că nu era vaccinată anti-Covid.
Corelia Bejan a făcut ultimul test PCR la jumătatea lunii aprilie, chiar în ziua în care mama sa a murit în spitalul privat.
”Aproximativ cheltuiam 1000 de lei pe săptămână cu testele. Eram controlată la sânge, eram întrebată dacă nu cumva aceste teste sunt falsificate şi că, de fapt, eu doar schimb data de pe ele şi prezint acelaşi test, ceea ce evident nu s-a întâmplat”, a dezvăluit Corelia Bejan.
Cazul a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii.
”În ceea ce priveşte modul de organizare, putem spune că unitățile sanitare, conform legislaţiei în vigoare, mai ales pe perioada pandemiei, au avut obligaţia de a-şi adapta procedurile de lucru, în vederea limitării şi prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.
Corelia Bejan susține că a fost victima unui abuz, însă până la acest moment nu a depus plângere la Colegiul Medicilor, titrează Stirile PRO TV.