O femeie însărcinată în ultimul trimestru a aflat că are cancer în stadiul patru. Cum a făcut față veștii teribile, când se pregătea să devină mamă: „Mi-au mai dat șase luni de trăit”

O tânără de doar 29 de ani a primit o veste care i-a dat complet viața peste cap. Cu doar câteva săptămâni înainte de a deveni mamă, medicii au diagnosticat-o cu o formă dură de cancer, care a evoluat atât de rapid încât i-au spus că mai are doar șase luni de trăit.
Alina Costache
20 dec. 2023, 23:26
O femeie însărcinată în ultimul trimestru a aflat că are cancer în stadiul patru. Cum a făcut față veștii teribile, când se pregătea să devină mamă: „Mi-au mai dat șase luni de trăit”
O femeie însărcinată în ultimul trimestru a aflat că are cancer în stadiul patru. Cum a făcut față veștii teribile, când se pregătea să devină mamă: „Mi-au mai dat șase luni de trăit”

Viața lui Lindsey Parr Gritton s-a schimbat radical, cu doar câteva săptămâni înainte de a aduce pe lume al doilea ei copil. Deși ar fi trebuit să se focuseze doar pe pregătirea pentru naștere, tânăra a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiul 4.

Citește și: O ieșeancă bolnavă de cancer locuiește în scări de bloc de trei ani. Ce pensie mizeră îi oferă statul român: „Nu îmi ajunge să mănânc, beau apă din baltă”

O femeie însărcinată în ultimul trimestru a aflat că are cancer în stadiul patru

Lindsey Parr era însărcinată în 36 de săptămâni când a mers la medic pentru a vedea dacă este în regulă, după ce și-a descoperit noduli la sâni. Câteva zile mai târziu, după efectuarea tuturor analizelor necesare, a aflat că are cancer în stadiul 4. Medicii au anunțat-o că mai are doar șase luni de trăit. Din cauă că trebuia să înceapăchimioterapia cât mai repede, a trebuit să nască mai devreme. La doar o săptămână de la naștere, Lindsey era deja în curs de tratament.

În aprilie 2022, Lindsey a mers la medic, însă specialistul nu a suspectat că poate fi vorba de cancer, ci de o infecție tratabilă. Viitoarea mămică a cerut, însă, analize amănunțite, și așa a aflat că are, de fapt, cancer terminal.

„Un nodul mă ardea la sâni. Am mers și mi-a spus că am un canal înfundat sau un fel de mastită (o infecție a glandelor mamare provocată de pătrunderea de bacterii la nivelului țesutului mamar -n.r.). Nu a suspectat nimic. Literalmente mi-am salvat propria viață doar cerând asta”, a povestit tânăra pentru People.

A urmat o biopsie care a confirmat că suferea de un tip agresiv de cancer la sân. La acel moment, doctorii nu au știut că se și răspândise atât de mult. Avea două tumori la sân și o mulțime de noduli la subraț.

„Mi-a fost foarte frică. Eram însărcinată și îmi așteptam a doua fiică. Mai avusesem un avort înainte de ea, așa că era un mare lucru. Toată lumea a fost devastată. Nu puteau crede. Nu am niciun fel de istoric familial de cancer mamar. Nici din partea mamei, nici a tatălui, niciun fel de cancer. A fost un șoc”, a mai declarat Lindsey Parr Gritton.

La 37 de săptămâni de sarcină a născut-o pe fetița ei, Savannah Grace, iar după încă o săptămână începea chimioterapia. Investigațiile au arătat că boala se răspândise la ficat, iar vestea că mai are doar șase luni de trăit a doborât-o. Devastată de veștile primite, Lindsey nu s-a lăsat. A început tratamentele și la fiecare trei săptămâni mergea la spital pentru chimioterapie. Când nu era la spital, petrecea timp cu fiicele ei, cu soțul și cu ceilalți oameni dragi. A scris scrisori, a făcut filmulețe și o mulțime de alte amintiri pentru ca fetițele ei să nu o uite atunci când ea nu va mai fi.

La jumătatea tratamentului, analizele au arătat că tumorile începuseră să se micșoreze.

„Am știut că sunt vești bune. Nu știam cât de mult avea să funcționeze acest tratament. Apoi, la sfârșitul chimioterapiei, nu ne așteptam, dar totul dispăruse. Nu mai era nimic acolo. Am fost atât de fericiți, nimeni nu putea să creadă. A fost suprarealist și nebunesc”, a mai spus Lindsey, mărturisind că și doctorul său a fost șocat de remisia atât de rapidă a bolii.

Acum, Lindsey merge o dată la șase luni la controale, pentru a se asigura că boala nu îi va mai da bătăi de cap. La un an și jumătate de la diagnosticul crunt, viața tinerei este grozavă, poate chiar mai bine ca înainte, după cum a transmis chiar ea.

„Nu credeam că o să mai fiu aici. Fiecare moment e incredibil. Am vrut să-mi spun povestea și să aduc un plus de conștientizare. Toată lumea crede că această boală poate apărea după 40 de ani. Nu te gândești că poți avea cancer la sân la 20 și ceva de ani”, a încheiat femeia.

Citește și: Șocant! A încercat să-și ucidă soția cu cancer pentru a-i curma suferința. „Totul a fost oprit de membrii familiei care au observat ce făcea și l-au luat de pe ea”

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Ce plan avea John F. Kennedy cu România, înainte de a fi asasinat. Ar fi schimbat profund istoria țării noastre
Capital.ro
Șoc istoric în Ungaria. Se vinde țara. Ce se întâmplă la granițele României
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Oferta lunii! Mașini scoase la vânzare cu prețuri pornind de la 50 de lei
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele lor
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Leii, favoriții toamnei pe plan financiar. Noroc la câștiguri neașteptate și pentru alte zodii
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Cursa strânsă între Kamala Harris și Donald Trump în statele-cheie pentru alegerile din SUA
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...