O fetiţă a fost muşcată de lup la Zoo Sibiu. „Cel mai probabil a trecut de gardul de siguranță”

Un echipaj SMURD a intervenit, vineri, după ce o fetiţă de 8 ani a fost muşcată de un lup la Grădina Zoologică Sibiu. Pacienta a ajuns la Spitalul de Pediatrie, unde a fost toaletată rana şi a primit tratament de specialitate. Urmează consult la Secţia Boli Infecţioase.
Filip Stan
08 sept. 2023, 18:14
O fetiţă a fost muşcată de lup la Zoo Sibiu.

UPDATE: Un echipaj SMURD a intervenit de urgență la Zoo Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unei fetițe în vârstă de 8 ani care a fost mușcată de un lup, transmit reprezentanții ISU Sibiu.
”În jurul orei 17.00, s-a prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu o fetiţă în vârstă de 8 ani cu o plagă prin muşcătura de lup la nivelul mâinii. S-au realizat investigaţii, consulturi de specialitate, tratamenul local al plăgii, vaccinare antitetanică”, au transmis oficialii Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Doi dintre cei trei urşi care coborau frecvent la Grădina Zoologică din Tg. Mureş au fost capturaţi
Aceştia au precizat că, de asemenea, fetiţa va beneficia de consult de specialitate Boli Infecţioase pentru a primi recomandări la domiciliu.

Contactați telefonic cei de la Grădina Zoo confirmă faptul că în zona lupilor nu se ajunge cu ușurință și că, cel mai probabil, fetița a trecut de zona de siguranță.

„În momentul de față nu putem spune cu certitudine unde anume s-a petrecut incidentul, la care dintre lupi, dar niciunul nu este aproape. Sigur copilul a trecut zona de protecție pentru că la lupi nu poți ajunge decât dacă treci acea linie de marcație care garantează siguranța. Numai dacă nu a respectat indicatoarele, a trecut zona de siguranță și a băgat mâna”, a declarat pentru Turnul Sfatului medicul din cadrul Grădinii Zoologice Sibiu, Liviu Teodorescu.

La spital fetei i s-au acordat tratamentele necesare și, potrivit medicului Ioana Mătăcuță, va pleca acasă cu recomandări

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Un echipaj SMURD a intervenit de urgenţă la Grădina Zoologică Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unei fetiţe în vârstă de 8 ani care a fost muşcată de un lup”, a transmis, vineri, ISU Sibiu.

Sursa citată a precizat că, din primele informaţii, se pare că fetiţa a băgat mâna prin gardul de protecţie şi astfel a fost muşcată de palmă.

Situație ireală la o grădină zoologică! Patru capre rare au ajuns pe masa de Crăciun a directorului
”Aceasta a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, conştientă, stabilă, pentru îngrijiri medicale”, a mai transmis sursa citată.

Un vasluian a vrut să se bată cu tigrul de la Zoo Bârlad

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul bărbatului muşcat de un tigru, duminică, la Grădina Zoologică din municipiul Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în urma primelor cercetări efectuate, a reieşit că bărbatul în vârstă de 46 de ani, din comuna Perieni, se afla în vizită la grădina zoologică însoţit de un alt adult şi un minor şi ar fi încercat să provoace animalul

„Pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi depăşit zona de siguranţă a curţii în care se afla un tigru bengalez, s-ar fi urcat pe gardul cuştii şi ar fi băgat piciorul stâng printre gratiile cuştii pentru a lovi tigrul. Bărbatul ar fi fost prins cu ghearele de gleznă de către femela tigru aflată în cuşcă şi muşcat în zona labei piciorului, fiindu-i provocate leziuni la nivelul gleznei stângi. Bărbatul a reuşit să se elibereze şi a primit primul ajutor de la martorii aflaţi în zonă. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean, solicitaţi să intervină la acest caz, bărbatul prezenta o plagă anfractuoasă cu lipsă de substanţă şi fractură deschisă la glezna stângă.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum a rămas un cuplu de români plecați în vacanță în Grecia fără 1000 de euro. Banii erau în camera de hotel, iar ușile de la intrare și balcon încuiate: “Un hoț talentat?”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Alimentul care se scumpește cu 50%. E nelipsit de pe masă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cine va fi ELIMINAT de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar noi am aflat totul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS ÎNCEP VINERI CU 106 SPORTIVI ROMÂNI
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!