Fetiţa de 11 ani fusese internată în urmă cu aproape două săptămâni la secţia de Terapie Intensivă a spitalului „Giovanni Di Cristina” din Palermo. Ariele se afla sub supravegherea atentă a medicilor pentru că suferea boală metabolică rară de la naștere.
Starea de sănătate a copilei s-a agravat brusc după ce a contractat varianta delta a COVID-19. Medicii spun că fata a avut nevoie de respiraţie artificială, relatează Palermo Today.
„Fetița a rămas intubată timp de două săptămâni în Terapie intensivă, situația s-a agravat de câteva zile”, a explicat directorul medical al spitalului „Giovanni Di Cristina” din Palermo.
„Această moarte ne afectează poate mai mult decât pe ceilalți. Infecția cu SARS-CoV-2, varianta Delta, a destabilizat definitiv echilibrul precar al unui pacient care de ani de zile suferea de o patologie rară și congenitală. Nu va fi ușor să uiți. Pentru că este simbolul îngrozitor al atrocității unei boli care nu are milă față de cei mai slabi și mai lipsiți de apărare”, a adăugat aceasta.
Medicii italieni spun că fetiţa de 11 ani s-a infectat cu noua variantă a COVID-19 în familie. Ariele a luat boala infecţioasă de la sora ei care călătorise în Spania.
Sfâşiată de durere, mama copilei a mărturisit cu amărăciune că a ezitat să se vaccineze din cauza informaţiilor contradictorii privind efectele serurilor anti-COVID.
„Nu ne-am vaccinat la timp, dar nu suntem împotriva vaccinării. Am așteptat. Mai întâi din cauza știrilor contradictorii cu privire la riscurile vaccinului, apoi pentru că fiica noastră era bolnavă. Dar ne organizam să facem vaccinul. Nu suntem împotriva vaccinării”, a spus mama lui Ariele, fetiţa de 11 ani care a fost ucisă de tulpina delta a COVID-19.
În Italia, bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns după peste un an la 4,33 de milioane de infectări și la 128.010 de morți. Incidența cumulată COVID-19 era de 77,36 la 100.000 de locuitori (0,8 la 1.000 de locuitori, potrivit clasificării din România), iar rata de deces la 1 milion de locuitori la 2,9, conform datelor ECDC. Până în prezent, peste 50% din populație a fost vaccinată anti-COVID-19.
Citeşte şi: Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare