O fetiţă de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Mesajul mamei pentru alți părinți: “Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi”

O fetiţă de nici doi ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Inițial, copila a primit diagnostic de enterocolită, ulterior a fost operată, dar prea târziu pentru a-i salva viața.
Alina Costache
25 apr. 2024, 11:39
O fetiţă de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Mesajul mamei pentru alți părinți: “Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi”

Familia fetiţei este din România dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului care s-a stins din cauza unor biluţe magnetice pe care le-a ingerat după ce cineva le-a uitat în locuinţa familiei a relatat pentru News.ro coşmarul pe care îl trăieşte de anul trecut, de pe data de 19 noiembrie.

„Fetiţa noastră în vârstă de un an şi 8 luni a început să aibă diaree, am mers la medic, s-au luat probe, în care a ieşit o infecţie, dar ei au asociat infecţia cu enterocolită”, a spus mama fetiţei.

În decembrie fetiţa a ajuns însă din nou la medic. O echipă medicală din Germania i-a spus mamei că este vorba despre enterocolită reapărută după cea din noiembrie, fără să recolteze şi alte probe, susţine mama copilului.

Citește și: Specialiștii avertizează: riscurile folosirii îndelungate a căștilor audio. Riscurile la care ne supunem cu bunăștiință

„Ei au considerat că este vorba tot despre enterocolită, doar că a făcut o dată şi la un anumit timp s-a reinfectat, de aia durează aşa de mult”, a mai spus mama copilului.

Copilul a început să facă însă febră, tot în luna decembrie a anului trecut. În perioada sărbătorilor de iarnă familia a dus-o din nou la spital.  Copila a stat internată 3 zile, i s-a luat probă de scaun, în care, spune mama, s-a verificat prezenţa doar a unei anumite bacterii, test la care fetiţa a ieşit negativ. Analizele de sânge nu au indicat o infecţie. Problemele nu aveau să se termine aici, mai spune mama copilului.

“Am ieşit din spital tot cu diaree, fata începuse în spital să aibă din nou diaree. Am ajuns acasă, fetiţa a început grădiniţa, a mers o săptămână şi după câteva zile fetiţa a început să vomite. După ce a venit de la grădiniţă a început să vomite inclusiv apa pe care o bea, şi bea foarte multă apă, undeva la 250 de ml de apă odată, pe care o voma în următoarele minute. Am mers la farmacie, am luat nişte supozitoare de vomă, pe care i le-am administrat şi joi dimineaţa ne-am prezentat la medicul pediatru”, a declarat mama fetitei.

Medicul pediatru i-a dat copilului acelaşi tip de supozitor, spune mama. Fata nu s-a simţit însă bine, din nou. Fetiţa a ajuns apoi iar la spital, unde i s-au făcut analize. Medicii au spus că fetiţa are nevoie de perfuzii pentru că este deshidratată şi că nu pot face nimic în plus. De supărare că medicii nu pot face mai mult pentru copil, mama a refuzat spitalizarea.

“M-am supărat foarte tare că ei au spus că singurul lucru pe care pot să-l facă este să-i pună o perfuzie şi eu am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut. Am venit cu fetiţa acasă, vineri noaptea. Vineri seara am plecat din nou la alt spital, unde i s-a făcut ecograf normal şi şi-au dat seama că ceva nu e în ordine cu stomacul. Au spus că ei nu sunt specialişti şi ne-au trimis la un alt spital mai mare”, a explicat aceasta.

Citește și: De ce să nu dormi cu telefonul lângă tine. La ce pericole ești expus dacă obișnuiești să faci asta

La spitalul mai mare de stat din Germania medicii i-au făcut fetiţei alte trei ecografii şi un RMN

“Medicul care i-a făcut ultimul ecograf m-a întrebat ce culoare are voma. I-am spus să verifice şi când a verificat şi-a dat seama că sunt materii fecale şi că trebuiau să meargă în jos, prin intestine, ci nu să vină înapoi, şi a spus că trebuie să o opereze de urgenţă, dar nu ştiu încă  de ce, trebuie să-i facă un RMN.

Când i-a făcut RMN-ul şi-a dat seama că fetiţa noastră a înghiţit 5 magneţi de o mărime foarte mică, noi nu am observat, noi presupunem că în luna noiembrie i-a înghiţit, când a început să facă diaree. Magneţii au fost cumpăraţi de pe internet de către altă persoană care a fost în vizită la noi. I-au uitat la noi. Am vrut să-i trimit, a spus să-I las la noi, să se joace copiii noştri, având în vedere că noi avem alţi trei copii mai mari, am spus că nu pot să se joace copiii mei cu aşa ceva, că avem fetiţa mică. Magneţii, care au fost în număr de 5… 3 au rămas în stomac şi 2 au coborât în intestin şi după doi metri s-au alipit celor din stomac şi au blocat tranzitul”, a explicat mama fetiţei de doi ani.

Abia după investigaţia RMN familia fetiţei şi-a dat seama că cea mică s-a jucat cu un set de biluţe magnetice pe care le-a adus în locuinţa lor o persoană. Copilul a fost operat de urgenţă de o echipă medicală, în spitalul în care i s-a făcut RMN, însă, din păcate după operaţie fetiţa a făcut septicemie şi a murit la scurt timp.

“Tot timpul am ferit magneţii, i-am ţinut undeva la doi metri, dar noi bănuim că băieţelul nostru în vârstă de aproape zece ani i-a luat să se joace, noi neobservând. Fetiţa i-a înghiţit pentru că în luna octombrie urma ca băieţelul nostru să aibă zi de naştere şi am cumpărat din magazin nişte sticluţe cu bombonele mici, colorate, aproape de dimensiunea magneţilor şi îngerul nostru le-a luat din cutie. Noi nu am observat, că dacă observam (n.red – momentul în care fetiţa a înghiţit magneţii) mergeam la medic şi se făcea RMN pe loc.

Aici foarte greu se face RMN  la copiii mici, nu aş spune imposibil să facă, dar foarte foarte greu. După decesul fetiţei noastre s-a făcut o şedinţă cu 36 de medici şi din 36 de medici, având rezultatele de la sânge bune, niciunul dintre ei nu a spus că ar fi făcut RMN, ei nu considerau necesar RMN, aici se ţine foarte mult la sănătatea bebeluşilor, în privinţa radiaţiilor, e foarte greu să se facă aici un RMN, doar dacă îl ceri explicit şi în cazul nostru nu am ştiut, nu ne-am dat seama, medicul de familie având o experienţă de 38 de ani în pediatrie nu şi-a dat seama că e posibil ca un copil aşa de mic să fi înghiţit ceva”, a precizat mama copilului.

Mesajul pentru părinţi, venit din partea mamei care şi-a pierdut fetiţa anul trecut

“Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi. Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul şi fără un RMN nu pot fi observaţi. Se pot cumpăra de pe internet foarte uşor, asta e o problemă şi părinţii să conştientizeze că odată ce i-au cumpărat, nu mai pot să-i supravegheze pentru că sunt atât de mici”.

 

Fetiță de 6 ani, operată de urgență după ce a înghițit 7 magneți care i-au perforat peretele intestinal

O fetiță de 6 ani a fost transportată de urgență la spital de către părinți pentru că acuza dureri dureri abdominale, voma și făcea febră. De asemenea, refuza să mănânce.

O radiografie făcută de medici a dezvăluit un „corp străin metalic liniar” în interiorul intestinului subțire al copilului. Copila a fost operată de urgență, iar în timpul intervenției chirurgicale medicii au descoperit că magneții erau atașați unul de celălalt.

Fata a înghițit obiectele în timp ce se juca cu vărul ei, în Brazilia. Cei șapte magneți înghițiți i-au perforat peretele intestinal și i-au obstrucționat intestinul subțire, scrie Mirror.

Medicii spun că fetița de 6 ani a fost norocoasă. Ingerarea magneților poate duce la obstrucție mecanică intestinală și perforație intestinală. Pacienții pot dezvolta chiar și peritonită, care poate provoca decesul pacientului dacă nu este tratată corespunzător.

La începutul acestui an, un băiat de opt ani a murit după ce a înghițit zece magneți, influențat de un trend de pe Internet.

 

 

DailyBusiness
Austria dă semnale pozitive! România s-ar putea să intre în spațiul Schengen terestru!
Spynews
Risc de tsunami în România! Fenomenul ar putea să apară din cauza cutremurelor care au loc pe fundul Mării Negre
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Ce să adaugi în cafeaua de dimineață ca să arzi caloriile. Vei pierde rapid kilograme
Capital.ro
Viața la bloc 2024. Administratorul asociației de proprietari este obligat. Trebuie să verifice în fiecare lună
Playtech.ro
Detalii mai puțin știute despre Kamala Harris. Cum a schimbat a schimbat fața politicii americane o fată de imigranți
DailyBusiness
Șoferii au scăpat de amenzi! Cei care plătesc rovinieta în 24 de ore scapă de penalizări
Adevarul
Îngerul păzitor: supraviețuitori ai naufragiilor, accidentelor aviatice și atacurilor teroriste povestesc despre întâlnirea cu salvatori miraculoși
wowbiz.ro
Ileana Sterp, în lacrimi de ziua ei. Ce s-a întâmplat la restaurant între sora lui Culiță și Daniela Iliescu i-a surprins pe toți! Și logodnica artistului a început să plângă | VIDEO
Spynews
Încă un român mort în inundațiile din Spania. Bărbatul, care fusese dat dispărut, a fost găsit fără suflare
Spynews
Jurnalistă din România, paralizată după ce a mâncat brânză! Ce bacterie conținea: ”M-am trezit și nu am mai putut să merg”
Evz.ro
Cele mai mortale accidente feroviare din lume. Nimeni n-a scăpat viu
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Cine sunt românii care vor beneficia de pensii majorate de la 1 ianuarie 2025. Casa Națională de Pensii a făcut anunțul mult așteptat
Cancan.ro
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Simona Halep a făcut o nouă schimbare de look. Fanii au fost încântați: “Ești superbă, arăți deosebit”
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Rezultate alegeri prezidențiale SUA 2024: Când vom afla cine este noul președinte al Americii?
substantial.ro
Israel Katz devine noul ministru al apărării în Israel, promițând acțiuni decisive împotriva Hamas și Hezbollah
MediaFlux
Oficial! Ce bani vei lua în plus dacă ai o pensie între 1280 și 6000 de lei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate