O fostă consilieră a lui Donald Trump face publică înregistrarea concedierii sale

O fostă consilieră de la Casa Albă, Omarosa Manigault Newman, autoarea unei cărţi ce va apărea marţi despre experienţa sa sub preşedinţia lui Donald Trump, a difuzat duminică o înregistrare clasificată ca secretă despre concedierea sa de către şeful de cabinet al acestuia, transmite AFP, potrivit Agerpres.
Romania TV
13 aug. 2018, 06:37
O fostă consilieră a lui Donald Trump face publică înregistrarea concedierii sale

‘Este o Casă Albă în care toată lumea minte’, a afirmat fosta consilieră, care a răspuns de ‘Biroul de relaţii publice’ până în luna ianuarie, pentru a-şi justifica decizia de a face publice discuţia sa cu John Kelly în camera de criză de la Casa Albă, încălcând astfel protocoalele de securitate, şi conversaţii înregistrate cu Donald Trump.

Camera de gestionare a situaţiilor de criză (Situation Room), situată în subsolul Casei Albe, este ultrasecurizată şi aparatele electronice sunt interzise.

Potrivit fostei consiliere, în înregistrarea efectuată în 2017, o voce care ar fi cea a lui John Kelly invocă ‘probleme de integritate importante’ pentru a-i justifica demiterea.

‘Mă conduc în sala de criză, uşile sunt ferecate, îmi spun că nu pot să ies de acolo şi încep să mă ameninţe, să-mi provoace frică, să mă constrângă’, a relatat Omarosa Manigault Newman într-un interviu la postul NBC, care a prezentat înregistrarea.

‘M-am protejat pentru că este o Casă Albă în care toată lumea minte. Preşedintele minte poporul american, (purtătoarea de cuvânt) Sarah Sanders vine în faţa ţării şi minte zilnic. Trebuie să te protejezi singur, altfel rişti să primeşti 17 lovituri de cuţit în spate’, a continuat fosta participantă la emisiunea ‘The Apprentice’ a lui Donald Trump.

Preşedinţia americană a reacţionat cu furie la declaraţiile ex-consilierei, calificând-o drept o ‘fostă angajată nemulţumită’.

‘Însăşi ideea că un membru al personalului poate recurge la un aparat de înregistrare în sala de criză demonstrează un dispreţ flagrant pentru securitatea noastră naţională’, a declarat Sarah Sanders într-un comunicat. ‘Şi să te lauzi la televiziunea naţională dovedeşte lipsa de caracter şi de integritate a acestei foste angajate nemulţumite’, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

În cartea sa, care va apărea marţi, ex-consiliera afirmă că preşedintele Trump a rostit o ‘insultă rasială’ de mai multe ori în cursul emisiunii sale de succes şi că acest lucru este dovedit de înregistrări.

Omarosa Manigault Newman l-a calificat pe preşedinte ca ‘rasist’, iar acesta, la rândul său, a calificat-o drept ‘meschină’ pentru că a recurs la aceste înregistrări.

‘Privind în urmă, aş spune că am fost complice la înşelătoria de la Casa Albă faţă de naţiune’, a mai spus fosta consilieră la NBC, susţinând că Donald Trump ‘suferă de declin pe plan mental’.

‘Îi este dificil să proceseze informaţii complexe’ şi ‘nu este implicat în unele din deciziile cele mai importante pentru ţară’, a adăugat ea.

‘Am fost complice la aceasta şi regret’, a mai spus fosta consilieră.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Auchan. Românii o cumpără pentru că retailerul are mereu oferte, dar puțini se uită și pe etichetă
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Buzz Aldrin Povestește Viața de Cuplu cu Anca Faur la 55 de Ani de la Aterizarea pe Lună
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'