O importantă judecătoare din București a fost spionată de soțul ei, colonel în armată, vreme de mai multe luni, din cauză că femeia voia să divorțeze.
În momentul în care judecătoarea a aflat că a fost interceptată și l-a confruntat pe partenerul ei, acesta a reacționat violent și a lovit-o pe femeie, după ce a amenințat-o cu moartea.
Judecătoarea a depus plângere, iar cazul a ost înregistrat la Tribunalul București în anul 2019, însă însă a fost soluționat în primă instanță abia în decembrie anul acesta.
La 31 octombrie 2019, judecătoarea a depus plângere împotriva soțului, cu care se afla în divorț, după ce a descoperit în geantă, ascuns în căptușeală, un dispozitiv de înregistrare.
Potrivit hotărârii Tribunalului Militar București, „înregistrarea începea chiar în locuința sa, dimineața, înainte să plece la serviciu și cuprindea deplasarea către serviciu, precum și activitățile sale ca magistrat în cadrul instanței, inclusiv deliberări împreună cu alți magistrați cu privire la soluțiile din dosare”.
Judecătoarea s-a dus apoi acasă pentru a-și confrunta soțul și sfătuită de fratele ei femeia a înregistrat întreaga discuție. Femeia i-a spus soțului ei că a găsit dispozitivul de înregistrae în geantă și că a formulat plângere la poliție pentru violarea vieții private. Aceasta a menținat și că a predat polițiștilor înregistrările, relatează în exclusivitate Libertatea.
Bărbatul, colonel în armată, a recunoscut că, de la începutul lunii septembrie 2019, i-a montat zilnic un dispozitiv în geantă, pentru că voia să afle de ce vrea să divorțeze. Femeia îi spusese că rea să divorțeze în cursul lunii august.
Furios că a fost descoperit soțul a pus pe laptop o înregistrare audio ce surprindea întâlnirea intimă dintre soția sa și un alt bărbat.
Bărbatul a vrut s-o oblige pe soție să-și retragă plângerea, însă femeia a refuzat vehement, moment în care acesta a început să o lovească cu brutalitate.
„Te omor! Te omor io acum, cât am posibilitatea”, a amenințat bărbatul, potrivit înregistrărilor depuse la dosar.
Episosul violent a încetat când unul dintre copii a auit țipetele mamei și a intervenit. Pentru leziunile suferite, femeia a avut nevoie de 4-6 zile de îngrijiri medicale, conform documentelor din dosar.
Ea nu și-a retras plângerea, ba mai mult, l-a acuzat pe bărbat și de furt, declarând că a sustras sume importante din conturile bancare pe care îl mandatase să i le administreze.
Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru violarea vieții private, violență în familie și furt.
În fața procurorilor militari, colonelul a recunoscut că și-a interceptat ilegal soția.
A declarat că încă de la prima înregistrare și-a dat seama că soția sa are o relație cu un alt bărbat. „În data de 13 octombrie 2019, în jurul orelor 17.00, persoana vătămată a întreținut relații sexuale cu numitul (…) în biroul de serviciu din cadrul instanței”, s-a reținut în hotărârea magistraților.
Colonelul a fost trimis în judecată pentru violarea vieții private, amenințare și influențarea declarațiilor. A fost găsit vinovat pentru toate cele trei infracțiuni și condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.
Bărbatului i s-a interzis ca timp de trei ani să mai comunice și să se apropie de fosta soția la o distanță mai mică de 500 de metri. Instanța militară a invocat în decizia de a suspenda executarea pedepsei „statutul social al inculpatului, de evoluția în cariera militară, caracterizările favorabile depuse la dosar, faptul că nu a mai săvârșit infracțiuni și conduita corectă după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal”.
Magistrații nu au reținut „legitima apărare” invocată de bărbat, care a susținut că a fost forțat de împrejurări să-și înregistreze soția, sub imboldul revoltei declanșate de bănuiala privind o relație extraconjugală.
Decizia Tribunalului Militar București nu este definitivă, fiind deja contestată de colonelul condamnat. O decizie definitivă urmează a fi pronunțată de Curtea Militară București, după soluționarea căii de atac.