„Am sunat la 112 și am scos ce s-a putut să se scoată pe picioare și restul cu pompierii. Ne-am pomenit și noi cu flacăra de la o anexă și atâta tot. Aveam o anexă, o magazie pur și simplu, unde țineam lucruri care nu mai erau de folos„, a afirmat aceasta, la finalul audierilor.
Cea de-a doua infirmieră audiată a declarat că o parte dintre bătrâni au fost coborâți pe scară, iar restul cu ajutorul pompierilor.
„Am ajutat cât am putut. Eram două îngrijitoare. Eu și colega mea. I-am scos cu ajutorul pompierilor. Nu am ce sa îmi reproșez. I-am îngrijit, i-am salvat. Este și patroana la audieri. Pentru mine, ca infirmieră, mi-am facut datoria. Am salvat oamenii” a spus aceasta.
Parchetul de pe lângă Tribunalul București a preluat ancheta în cazul incendiului de la căminul de bătrâni, soldat cu moartea unei persoane.
„În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul, după lichidarea acestuia se va efectua cercetarea la fața locului sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București care a preluat cercetările împreună cu Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. La acest moment, la sediul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea și funcționarea acestui centru”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.
Un incendiu puternic a avut loc, sâmbătă dimineaţa, la un cămin de bătrâni din Capitală. O persoană a decedat, iar alte 19 au fost intoxicate cu fum. A fost declanşat planul roşu de intervenţie, iar pompierii au intervenit cu 8 autospeciale pentru lichidarea flăcărilor. Incendiul a fost stins, după câteva ore.
Azilul de bătrâni nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.