O irakiană luptă împotriva militanţilor ISIS. „Lupt cu ei. Îi decapitez. Le gătesc capetele şi le ard trupurile”

O irakiană, în vârstă de 39 de ani, care se îmbracă în negru din cap până în picioare în negru, luptă de ani de zile împotriva militanților ISIS. Deși se consideră o soție simplă, ea conduce o trupă de 70 de bărbaţi în zona Shirqat, prinde luptători ISIS, îi decapitează și le gătește capetele. 
Iulian Tudor
29 sept. 2016, 14:08
O irakiană luptă împotriva militanţilor ISIS.

Wahida Mohamed, cunoscută mai mult după porecla de Um Hanadi, chiar pare la prima vedere o femeie simplă și supusă bărbatului, însă, de fapt, aceasta este considerată spaima teroriștilor, scrie libertatea.ro. Ea are mereu la îndemână un pistol Beretta de 9 mm, la care zona din jurul trăgaciului a devenit argintie, pentru că vopseaua s-a şters de cât de mult a fost utilizat.

Citeşte şi SUA trimit soldaţi în Irak pentru a recuceri oraşul Mosul

În lumea bărbaţilor care conduce Irakul, o astfel de femeie luptătoare este o raritate și inspiră mult respect. Mai exact, ea conduce o armată de 70 de bărbați în zona Shirqat, un oraș aflat la 80 de kilometri sud de Mosul. Recent, Wahida și actualul ei soț fac parte dintr-o miliție tribală și au ajutat recent trupele guvernamentale să alunge luptătorii ISIS din Mosul.

Militanții ISIS i-au ucis doi soți, tatăl și frații

„Am început să lupt împotriva teroriștilor în 2004, alături de forțele de securitate irakiene și de coaliție”, a declarat irakiana pentru CNN, precizând că astfel a atras furia organizației care urma să devină Al-Qaeda Mesopotamia, care s-a metamorfozat mai târziu în ISIS.

„Am primit ameninţări chiar de la liderii ISIS, inclusiv de la Abu Bakr al-Baghadadi însuşi”, spunea ea referindu-se la auto-declaratul calif al ISIS. „Sunt în fruntea listei lor cu cei mai căutaţi oameni. Sunt mai căutată decât primul ministru”, subliniază femeia. Hanadi își amintește că teroriștii au încercat să o ucidă de cel puțin șapte ori. Au pus bombe lângă casa ei în 2006, în 2009 și 2010, iar în 2013 au pus trei mașini capcană și au încercat din nou și în 2014.

Au încercat să o ucidă de șase ori

În primul atac primul ei soț a fost ucis. S-a recăsătorit, însă militanții ISIS i-au ucis și cel de-al doilea soț la începutul acestui an. Aceștia i-au ucis și tatăl, trei frați, oile, câini și păsările, însă ea a scăpat de fiecare dată de moarte. „Au încercat să mă asasineze de șase ori. Am schije în cap şi picioare, iar coastele mi-au fost rupte. Însă, cu toate acestea, tot nu au reușit să mă facă să renunț la luptă,” a mai spus femeia, în timp ce le arată jurnaliștilor cicatricele de pe cap. 

Um Hanadi spune că şi-a condus trupa în multe bătălii contra ISIS, iar generalul Jamaa Anad, comandantul trupelor terestre din provincia Salahuddin, în care s-a născut luptătoarea, a dezvăluit pentru CNN că a dotat grupul femeii cu arme şi maşini, după ce aceasta și-a pierdut frații și soții.

Citeşte şi Irak: Ofensiva asupra oraşului Mosul va fi lansată „destul de repede”, anunţă Obama

După ce a povestit jurnalistului CNN despre toate luptele pe care le-a dus şi i-a enumerat toate persoanele dragi pe care le-a pierdut, Um Hanadi s-a lăudat și cu pozele de pe facebook, unde are dovezi că tot ce a povestit este adevărat. „Lupt cu ei. Îi decapitez. Le gătesc capetele şi le ard trupurile. Totul este documentat. Puteţi vedea pe pagina mea de Facebook”, spune aceasta. În imaginile de pe Facebook, Hanadi apare în ipostaze șocante ținând în mâini fără nici un fel de teamă capetele victimelor sale

Femeia are două fete, de 20, respectiv, 22 de ani, și spune că acestea sunt pregătite să-i calce pe urme, fiind antrenate de luptă, însă momentan sunt ocupate să-și crească proprii copii.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'