Lucrarea, care înfăţişează silueta unei tinere cu chipul trist, a fost tăiată şi îndepăratată de pe una din uşile de ieşire ale sălii.
„Suntem foarte indignaţi”, au scrie pe Twitter reprezentanţii Sălii Bataclan.
În noiembrie 2015, 90 de persoane au fost ucise într-un atac armat în timpul unui concert rock.
Furtul, care s-a petrecut vineri noaptea, a fost opera „unui grup de indivizi cu capetele acoperite şi cu polizoare”, potrivit agenţiei AFP, care citează surse apropiate investigaţiei.
Suspecţii au sustras opera şi ar fi fugit cu un camion.
Operele de artă ale lui Banksy au devenit extrem de populare şi căutate. O lucrare a sa care a apărut pe un garaj din Marea Britanie a fost vândută recent pentru „o sumă din şase cifre”.
Identitatea lui Banksy este un mister bine păstrat încă de la începutul anilor 1990. Despre el se cunoaşte naţionalitatea – britanică -, oraşul de origine – Bristol -, pagina de Instagram cu 5 milioane de abonaţi şi site-ul de internet unde publică lucrările sale online fără alte comentarii.
El a făcut din arta sa stradală un mijloc de a protesta, precum gestul din octombrie 2018 când a premeditat distrugerea celebrei sale lucrări „Girl with Balloon”, care înfăţişează o fetiţă ce lasă să zboare un balon roşu în formă de inimă.
Imediat după ce a fost adjudecată pentru un milion de euro la o licitaţie în Londra, pânza s-a autodistrus parţial, o acţiune care a stârnit îngrijorare în piaţa de artă.
În operele sale, arta urbană satirică şi epigramele subversive combină elemente de umor negru cu desene în graffiti, realizate după un şablon distinctiv. Lucrările sale artistice de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.
Operele lui Banksy, considerat unul dintre cei mai talentaţi maeştri ai stilului street-art, se vând la licitaţie cu preţuri considerabile, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro.