Experţii credeau că artefactul neobişnuit de mic, de numai 52 de centimetri, ce data aproximativ din anul 600 I.d.Hr, din a 26-a dinastie, nu ar fi fost cel original, ci o copie.
Sarcofagul meşteşugit după toate regulile artei, cu fire de in încleiate, pentru a putea fi modelat, era vopsit în roşu pe faţă, ceea ce era specific mumiilor-bărbaţi în vremea respectivă. Avea şi o perucă vopsită în galben şi albastru, precum şi un guler larg. În plus, desenele pe sarcofag nu erau atât de elaborate, iar inscripţiile de pe faţa şi spatele acestuia erau indescifrabile.
Citeşte şi Un complot vechi de 3.000 de ani, dezvăluit de cercetători: Ramses al III-lea a fost asasinat
Tocmai de aceea, specialiştii au ţinut neapărat să examineze mai îndeaproape sarcofagul, folosind cea mai modernă metodă de scanare.
Astfel, specialiştii Universităţii Swansea au aflat nu numai că mumia este autentică, ci şi că este una foarte rară, a unui fetus de 12 sau cel mult 16 săptămâni. Acesta avea o lungime de aproximativ 10 centimetri. Nu se ştie în ce condiţii fătul fusese expulzat. În sarcofag s-a mai văzut şi o amuletă.