Halloweenul este momentul când toate spiritele ies la suprafaţă, iar noaptea devine una de groază. Aşa că tematica trebuie să fie una înfiorătoare. Dacă aveţi copii, este de preferat să folosiţi decoraţiuni amuzante, pentru a nu-i speria prea tare.
Culoara preferată a Halloweenului este portocaliul, din cauza celebrului dovleac-simbol al sărbătorii, dar puteţi folosi din plin şi negru, gri şi alb.
Dintr-o casă pregătită de Halloween nu trebuie să lipsească dovleacul. Puteţi să îl folosiţi întreg sau sculptat. Sculptarea dovleacului este şi o activitate distractivă care poate fi făcută împreună cu copiii sau prietenii. Dovlecii sculptaţi rezistă aproximativ o săptămână pe post de decoraţiune, în timp ce cei întregi rezistă chiar o lună. Puteţi amplasa dovlecii fie în casă, fie în exterior, pe treptele locuinţei.
Pentru un efect deosebit, puneţi luminiţe în interiorul dovleacului.
Tematica de Halloween este completată şi de elementele specifice toamnei – flori şi frunze uscate, ghinde sau castane.
Pentru un Halloween înspăimântător, trebuie să alegeţi accesorii pe măsură, care se găsesc în majoritatea magazinelor de decoraţiuni interioare: păienjeni, fantome, pisici negre, lilieci, vrăjitoare, lupi, o mulţime de lumânări şi alte elemente de groază.
Pentru o petrecere pentru copii (şi nu numai), puteţi realiza decoraţiuni care se şi pot mânca – precum borcane cu bomboane colorate în tema Halloweenului, plăcinte cu dovleac sau prăjituri colorate. O idee interesantă este să folosiţi şi portocalele pe post de mini-dovleci, desenându-le cu cariocile.
Decoraţiunile pot fi întinse peste tot, precum ghirlandele tematice, sau pot fi concentrate doar în anumite zone ale casei – puteţi pregăti un coş cu decoraţiuni pe care să îl puneţi pe masă, pe un scaun sau într-un colţ al camerei.
Nu folosiţi multă lumină în casă – optaţi pentru lumânări sau pentru luminiţe.
Iată câteva idei de amenajare a locuinţei de Halloween:
Dacă vă gândiţi să petreceţi de Halloween în oras, iată unde puteţi merge în Bucureşti