UPDATE. Toate cele 10 persoane evacuate vineri din blocul de pe strada Inului în care s-a simţit miros puternic de insecticid au fost evaluate medical la faţa locului şi revin în locuinţe, după ce echipa CBRN a ISU Timiş a verificat întreaga locaţie şi nu a detectat substanţe toxice periculoase.
„Toate forţele de intervenţie se retrag. Au fost evaluaţi medical toţi cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuată detecţia pentru substanţe toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiş pe casa scării şi în toate apartamentele. Nu s-au identificat substanţe toxice periculoase. Nicio persoană nu a fost transportată la spital şi toţi locatarii se întorc în apartamentele lor„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.
ŞTIREA INIŢIALĂ. Pompierii au fost solicitați vineri, printr-un apel la 112, de locatarii unui bloc de pe strada Inului, din Timişoara, care au simțit miros de insecticid în clădire. La fața locului s-au deplasat imediat un echipaj CBRN, o autospeciala de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD B, ofițerul de serviciu de la Detașamentul 2 și două echipaje de poliție. Un număr de 10 persoane, cinci adulți și cinci copii, au fost evacuate din imobil.
Echipajul CBRN nu a înregistrat, în urma măsurătorilor, valori de substanțe toxice pe aparatura de detecție.
Acesta este cel de-al nouălea imobil din Timişoara inspectat de echipele CBRN, însă reprezentanții ISU nu au precizat dacă și în acesta a lucrat patronul Bistim Dera.
Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că solicitarea de intervenţie pe strada Inului nr. 4 pentru un miros puternic de insecticid a venit în jurul orei 18,35 şi că au fost alertate imediat Detaşamentul 2 Timiş pentru o primă intervenţie şi evacuare a persoanelor din imobil, echipajul de prim ajutor SMURD B şi echipajul CBRN.
„Au fost evacuate 10 persoane, 5 adulţi şi 5 minori. Este vorba de scara unui bloc cu parter şi 4 etaje, cu 16 apartamente. În urma detecţiei cu echipajul CBRN, nu s-au înregistrat valori de substanţe toxice pe aparatura de detecţie. La locul intervenţiei acţionează un echipaj CBRN, o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor SMURD, ofiţerul de serviciu şi două echipaje de poliţie„, a afirmat Elena Megherea.
În altă ordine de idei, Megherea a anunţat că potrivit datelor primite de la cele trei unităţi de primiri urgenţe din Timişoara, în acest moment mai sunt internate trei persoane care provin din lotul deratizării de pe strada Mioriţa, dintre care doi copii la Spitalul „Louis Ţurcanu” şi un adult la Spitalul Judeţean Timişoara. Starea persoanelor internate este general bună.