O nouă BOALĂ în rândul copiilor după CORONAVIRUS. Primul deces în Franţa. Numărul cazurilor e în creştere în mai multe ţări

Medicii din Franţa şi nordul Italiei, unele dintre zonele europene cele mai afectate de noul coronavirus, dar şi cei din Statele Unite au raportat creşteri ale numărului de cazuri de sindrom inflamator rar la copii mici după COVID-19.
Filip Stan
15 mai 2020, 09:45
O nouă BOALĂ în rândul copiilor după CORONAVIRUS. Primul deces în Franţa. Numărul cazurilor e în creştere în mai multe ţări

Autoritățile din Franța sunt în alertă, și asta după ce un copil în vârstă de 9 ani, care prezenta simptome ale unei forme similare cu boala Kawasaki, descrise la pacienţii tineri care au intrat în contact cu coronavirusul, a murit, acesta fiind primul deces de acest tip din Franţa, informează Agerpres.

Copilul a murit din cauza unei „afectări neurologice asociate stopului cardiac” și prezenta „o serologie care arăta că a fost în contact” cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome specifice COVID-19, după cum susține profesorul Fabrice Michel, directorul secţiei de reanimare pediatrică de la spitalul La Timone din Marsilia (sud-est).

Potrivit primelor informații, copilul decedat a prezentat un”disconfort sever cu stop cardiac” la domiciliul său, înainte de a fi transportat la spital. El a primit „tratament timp de şapte zile” şi a murit sâmbătă, a spus medicul.

În informarea săptămânală difuzată joi seara, Agenţia de Sănătate Publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul băiatului în vârstă de 9 ani, despre care a spus că prezenta „o comorbiditate de neurodezvoltare” și o boală inflamatorie i-a afectat inima, boală posibil asociată COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de o boală inflamatorie „misterioasă” cu simptome similare unei afecţiuni rare, numită boala Kawasaki, asociate COVID-19.

Statul New York investighează aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat coronavirusului, a declarat guvernatorul statului.

Un copil de 5 ani din oraşul New York, unul de 7 ani şi un adolescent au murit din cauza acestui sindrom, ale cărui simptome includ febră persistentă, dureri abdominale, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate. 71% dintre cazuri au condus la internări în secţiile de terapie intensivă, iar 19% au presupus intubarea copiilor, în timp 43% din numărul total al pacienţilor au rămas spitalizaţi. Guvernatorul a declarat că Departamentul de Sănătate al statului va avea o intalnire pentru a discuta cu furnizorii de servicii sanitare despre simptomele, testarea şi îngrijirea cazurilor raportate.

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C) posibil asociat cu COVID-19, prezintă simptome similare şocului toxic şi bolii Kawasaki: febră, erupţii cutanate, inflamaţia glandelor şi, în cazuri severe, inflamaţii la nivelul inimii.

Raportările cazurilor au stârnit temeri potrivit cărora COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, ar putea reprezenta un risc mai mare pentru copii decât fusese estimat iniţial.

La Bergamo, Italia, în perioada 18 februarie – 20 aprilie, în Spitalul Papa Giovanni XXIII au fost internaţi zece copii cu acest sindrom, dintre care opt au prezentat rezultate pozitive la testul pentru anticorpi de coronavirus. 

Cercetătorii francezi au raportat joi simptome asemănătoare bolii Kawasaki la 17 copii internaţi într-un spital din Paris între 27 aprilie şi 7 mai, în timp ce într-o perioadă de două săptămâni s-ar fi aşteptat, în medie, la un singur astfel de caz.

Raportul realizat de medicul Martin Chalumeau de la spitalul de pediatrie Necker din Paris, nu a fost supus evaluării colegiale. Acesta a fost publicat pe site-ul medRxiv, care a constituit o sursă importantă de cercetare în domeniul COVID-19 înainte de publicarea oficială, notează Reuters.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Florinel Coman a plecat de la FCSB! Lovitură dată de Gigi Becali: „Am mai luat bani în plus”. Când are loc vizita medicală
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenție șoferi! Polițiștii nu vor mai putea „ierta” aceste greșeli din trafic
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România felicitată de ambasadoarea SUA pentru contribuția în NATO
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?