O nouă înşelătorie pe Facebook a făcut ravagii în Galaţi! Metoda prin care un tânăr a obţinut zeci de mii de euro şi a fost lăsat în libertate

Un nou tip de înşelătorie a fost pus la cale pe Facebook de un tânăr de 32 de ani din Bucureşti. Bărbatul a păcălit cel puţin 11 oameni din Galaţi, iar paguba se ridică la aproape jumătate de milion de lei. Cu toate acestea, Judecătoria Galaţi a decis ca individul să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Filip Stan
23 sept. 2021, 09:55
O nouă înşelătorie pe Facebook a făcut ravagii în Galaţi! Metoda prin care un tânăr a obţinut zeci de mii de euro şi a fost lăsat în libertate

O nouă înşelătorie pe Facebook a făcut ravagii în Galaţi. Cel care a pus la cale schema le promitea oamenilor că îi va coopta în afacerea pe care pretindea că o va deschide şi că aceştia vor primi bani din profitul pe care-l va obţine.

Marius Istrate este acuzat că, în perioada iulie 2020 – septembrie 2021, a pus la cale mai multe infracțiuni alături de alți 16 suspecți. Victimele erau racolate de pe rețele sociale.

„Am fost contactat de un escroc care se ocupa numai de închirieri de bunuri și le dădeam, venea, le ducea direct în amanet și după aia nu mai știam de el. Mi-a închiriat un sistem audio pe prezumția că ar fi un patron de la un local”, a povestit una dintre persoanele înșelate, conform Antena3.

În acest caz, paguba se ridică la aproape 10.000 de lei.

Mai mult, tânărul a mai propus o altă afacere ce implica deschiderea unei terase. Cooptarea victimelor se făcea cu bani pentru cumpărarea celor necesare.

„M-a rugat un coleg să-l ajut sa scoată niște bani de la un CAR. Eu îl giram…că o sa vezi tu cine e Marius, că o sa vezi tu că o să fii mulțumit, că am să fac, că am să dreg și după o perioada de timp au început să-mi vină plicurile acasă cu citații că nu plătește, că a girat titularul. Voia sa deschidă o terasă și îi trebuiau bani”, a mărturisit o altă persoană păgubită cu peste un miliard de lei.

Nu mai puţin de 11 persoane au depus reclamaţii la Poliţie pe numele suspectului.

„Colegii mei din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri materiale sub semnătură privată, uz de fals, amenințare și furt”, a declarat Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galați, conform sursei citate.

Poliţiştii încearcă să afle acum dacă nu au fost și alte persoane înșelate.

Citeşte şi: România va deveni focarul Covid-19 al Europei. Nelu Tătaru avertizează: UE va impune restricții

O nouă înşelătorie pe Facebook a făcut ravagii în Galaţi! Descoperirea anchetatorilor în cazul de înşelăciune

„Astfel, în perioada iulie 2020 – septembrie 2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul Investigaţii Criminale au efectuat cercetări şi investigaţii într-un dosar penal ce privea mai multe infracţiuni de înşelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, ameninţare şi furt.

Dosarul penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost costituit prin reunirea mai multor dosare penale de la diferite subunităţi ale Poliţiei Municipiului Galaţi, urmare a plângerilor făcute de un număr de 11 persoane vătămate fizice şi juridice.

În principal, cauza priveşte comiterea de infracţiuni de abuz de încredere şi furt privind înstrăinarea unor bunuri (autoturisme şi electronice – sisteme audio) ce nu au mai fost restituite, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals (prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase şi privind închirierea unor echipamente electronice, precum şi contractarea unor împrumuturi de la diferite societăţi de profil din municipiul Galaţi), infracţiuni comise în perioada 2018 – 2019. Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor infracţiuni se ridică la suma de 450.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 17 suspecţi, în participaţii diferite, din care, până în prezent, s-a procedat la audierea a 16 dintre aceştia, fără a fi dispuse măsuri preventive.

În data de 20 septembrie 2021, a fost audiat suspectul principal cercetat în cauză (cel de-al 17-lea), un bărbat, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care ar fi comis un număr de 19 înşelăciuni, o infracţiune de abuz de încredere, o infracţiune de uz de fals şi o infracţiune de furt”, au precizat anchetatorii, conform Monitorul de Galaţi.

Marius Istrate a fost reţinut pentru 24 de ore, însă Judecătoria Galaţi a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, deşi era bănuit de comiterea mai multor fapte de înşelăciune, abuz de încredere, furt şi ameninţare.

Citeşte şi: Directorul general de la Moderna ne avertizează să ne pregătim pentru încă un an de pandemie. „Vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'