O nouă listă de aleşi locali incompatibili, publicată de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a opt foşti sau actuali aleşi locali (doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali şi un fost consilier local), ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, transmite Agerpres.
Romania TV
09 apr. 2014, 07:33
O nouă listă de aleşi locali incompatibili, publicată de ANI

Potrivit unui comunicat al ANI, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 13 februarie 2013 primarul Comunei Dragomir, Jud. Constanţa, Eugen Iliescu, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al întreprinderii individuale Eugen Iliescu Întreprindere Individuală.

De asemenea, s-a mai aflat în incompatibilitate, în perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2013, primarul Comunei Vlădeni, Jud. Botoşani, Voicu Murariu, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1.

„Viceprimarul Comunei Dumitriţa, jud. Bistriţa-Năsăud, Vasile Petronel Nica, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 septembrie 2006, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de administrator şi reprezentant al S.C. Biagabiita SRL, încălcând astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicat.

În stare de incompatibilitate s-a aflat şi viceprimarul Comunei Vlădeni, Jud. Botoşani, Ştefan Podariu, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut calitatea de comerciant persoană fizică autorizată şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vlădeni (începând cu 15 octombrie 2013).

„Viceprimarul Municipiului Caransebeş, Jud. Caraş-Severin, Cornel Gălescu, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de administrator în cadrul SC Conic SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, susţine ANI.

Tot în stare de incompatibilitate s-au mai aflat consilierul local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Lugoj, Jud. Timiş, Constantin Savu, fostul consilier local în cadrul Consiliului Local Segarcea şi fost funcţionar public în cadrul Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie – Dolj, Jud. Dolj, Andi Nuţă şi consilierul local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Hunedoara, Jud. Hunedoara, Mircea-Ioan Artean.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, informează comunicatul.

Potrivit legii, „persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Ungaria a pus interzis. Românii vor lua 5.000 lei amendă. Legea e lege la vecini
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Simptomele COVID-ului de vară și ce să faci dacă te-ai îmbolnăvit
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Virusul care te lasă fără bani în cont. Așa îl folosesc hackerii
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Taxă 89 lei pentru șoferi. Ești obligat să achiți, dacă vrei să păstrezi dreptul de a circula
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: Leon Marchand a preluat flacăra olimpică într-un felinar
MediaFlux
PENSIONARII vor încasa de DOUĂ ORI BANI în luna august! Seniorii se vor bucura de două ori
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!