Ordonanţa militară 7 a fost semnată. Marcel Vela: Se instituie carantină în Ţăndărei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă că oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa intră în carantină, avertizând că sunt strict interzise ieșirea și intrarea în localitate prin alte zone decât cele publice.
Romania TV
04 apr. 2020, 10:36
Ordonanţa militară 7 a fost semnată. Marcel Vela: Se instituie carantină în Ţăndărei

Principalele declaraţii ale ministrului Marcel Vela

– distanţarea socială este unica soluţie în acest moment.

– vă rugăm să respectaţi indicaţiile şi să înţelegeţi că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ceea ce trebuie. 

– pentru a face încă un pas în războiul împotriva coronavirusului am semnat astazi o noua ordonanţă militară pe care primul ministru a semnat-o.

– comportamentul unor dintre cetăţeni ne face să introducem această nouă ordonanţă- Legea este pentru toţi şi toţi trebuie să o respectă. 

 – în ordonanţa militară am stabilit: se instituie carantină în Ţăndărei. 

– vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pt persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc.

– vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

– Consiliul Județean Ialomița, primăria, CL vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemnte de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa

– este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice

– altă măsură: Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile efectuate spre Austria, Belgia, SUA, M Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, în și din aceste țări pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României. Evident că la fel ca deciziile anterioare, restricția nu se aplică zborurile efectuate cu aeornvae de stat, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, mărfuri, precum și aterizările tehnice

– vor fi permise zboruri pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autoritpților din țara de destinație

– aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și al muncii în zona asistenței sociale

– o altă prevedere: Prelungirea suspendării transportului rutier internațional de persoane efectuat către Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda, Turcia și din aceste țări către România pe perioada de urgență.

– pentru că transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, am stabilit pentru conducătorii transporturilor cu capacitatea mai mare de 2,4 tone, care nu prezintă simptome, că vor declara pe propria răspundere că își asumă unde vor putea fi contactați de autorități. Aceștia nu se vor izola la domiciliu, cu condiția să nu aibă simptome de infectare.

– am luat o decizie care ajută traficul internațional: Pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor monitoriza strict coridoarele de tranzit și punctele de trecere de la capete fiind interzisă abaterea de la acestea.

– o regulă pentru ca polițiștii să poată identifica aceste camioane: La intrarea în țară, conducătorul auto este obligat să aplice pe parbriz un colant care vaidentifica acest tip de transport și șoferul fiind obligat să păstreze un formular de tranzit. Dacă nu respectă aceste lucruri, va intra în carantină 14 zile pe cheltuiala sa, iar camionul va fi preluat de un reprezentant al firmei care îl deține.

– ministerele cu rețea proprie și autoritățile administrației publice locale vor asigura spații hoteliere destinate personalului din sistemul public sanitar pentru repaus. 

-mulțumesc public unui cetățean care, în Rădăuți, a pus la dispoziția medicilor un hotel cu 90 de camere tocmai în acest sens.

– decizie cu privire la un subiect care preocupă românii în mod important și evident: La solicitarea ministrului Mediului am introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice în această perioadă.

– Ordonanţa militară va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Bogdan Despescu

– în ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15 mii de persoane. S-a asigurat paza acolo unde este cazul precum și a locațiilor de carantină acolo unde este cazul

– o medie de peste 90.000 de persoane zilnic pe care le-am verificat.

– de la începutul epidemiei și până în prezent, în urma acțiunilor au fost întocmite 400 de dosare penale, cele mai multe pentru zădărnicirea combtaerii bolilor
– s-au dat 170 de milioane de lei sancțiuni

– am stabilit culoare speciale de ieșire și intrare pentru transportatori. După ce domnul ministru Vela a avut o discuție cu omologul său maghiar, prin punctul Nădlac 2 intră și ies doar tiruri de marfă. Transportatorii sunt deosebiți de importanți și le asigurăm un flux continuu

– acționează zilnic, în medie, peste 30.000 de angajați MAI. Colegii mei sunt sprijiniți de peste 1000 de militari.

– avem și situații care au necesitat o atenție deosebită. În primul rând Suceava,  unde este impusă carantina totală.

– în Țăndărei oamenii nu au înțeles că trebuie să respecte restricțiile impuse și am acționat inclusiv cu polițiști din București pentru a sprijini acțiunile colegilor. Peste 170 de sancțiuni aplicate, în valoare de peste 41 mii lei

– forțele de intervenție vor continua activitățile în zonă pentru a verifica dacă se aplică restricțiile de distanțare socială.

-nu luăm aceste măsuri pentru că așa ne dorim, ci pentru că este absolut necesar.

– le transmit și angajaților MAI faptul că au dovedit tuturor românilor că sunt o forță pe care cetpțenii se pot baza în continuare. Așa cum medicii sunt în prima linie a luptei cu COVID-19 și cadrele MAI sunt partenerii medicilor din afara spitalelor

– intervenim pentru impunerea și respectarea măsurilor de prevenire pentru binele tuturor. Prefer să se spună la final că am făcut prea mult decât că am făcut prea puțin

Raed Arafat:

– la Arad și Hunedoara au fost trimise două echipe cu medici de la Institutul Național de Sănătate Publică.

– misiunea pe care o au colegii este să vină în problemeleor cu care se confruntă SJ Arad și SJ Deva. Aceste echipe de sprijin vor fi trimise și în alte zone dacă ni se solicită, fără nicio întârziere.

– trebuie să rezolvăm problemele din timp. A doua parte este să venim în sprijinul personalului din linia întâi
În mod deosebit asta înseamnă echipamente de protecție.

– în ultimele 24 de ore am distribuit măști FFP2 în țară la nivelul serviciilor de urgență și a spitalelor care îngrijesc pacienți.

– în total, vor fi fost distribuite în ultimele 48 de ore aproape 300.000 de măști FFP2.

– o aeronavă va aduce în țară 100.000 de combinezoane.

– există și alte materiale de protecție care sunt pe drum, fie prin Unifarm, fie ONAC și ISU.

– mai este un aspect și știu că a fost ridicat de mai multe ori, al ventilatoarelor. Am explicat ce problemă avem cu achizițiile, cu contractele pe care le semnăm și pe ultimul moment nu le mai primim pentru că se interzice exportul în țara respectivă, sau aflăm că întârzie etc

– am luat unele măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor imediat. Ventilatoarele din serviciile de ambulanță care pot fi de folos și mai ales prin identificarea a 190 de ventilatoare pe care am început să le aducem la București unde firma urmează să facă o reparație generală și să le dăm unităților de terapie intensivă

– ONAC duce negocieri continuie cu firmele care pot să furnizeze astfel de echipamente pentru a crește cantitatea necesară de aparate pentru colegii noștri.

Marcel Vela

– Aș dori să fac un apel către frații noștri din Diaspora, cei care doresc să ajungă în țară în următoarele zile cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște: dragi compatrioți, rămâneți acasă, unde locuiți, și faceți sărbătorile în pace și liniște.

– Din păcate, aici vom fi obligați să vă trimitem în spațiile de carantinare instituționalizată timp de 14 zile.
Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru și vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară, în care ne aflăm

– Vă pot garanta că vom ieși din această situație grea împreună. Cât de repede, depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră dragi frați compatrioți, oriunde v-ați afla.

 Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că o nouă ordonanţă militară va intra în curând în vigoare. Măsurile vor fi prezentate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru o nouă ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la MAI în cursul zilei de astăzi, am făcut evaluarea… Cu siguranţă vă vor fi prezentate măsurile, ea practic e aproape în forma finală, ordonanţa. Am evaluat intrările în ţară, am evaluat capacitatea de carantinare”, a spus Ludovic Orban.

El a menţionat, de asemenea, că se vor lua măsuri speciale pentru oraşul Ţăndărei

„Acolo au venit foarte multe persoane din ţări care au intrat în zona roşie de curând şi se vor lua măsuri speciale, cel puţin pentru Ţăndărei. Vor fi prezentate de Ministerul Afacerilor Interne”, a spus premierul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ialomiţa a aprobat, joi, solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

Numărul românilor infectaţi cu coronavirus a ajuns, sâmbătă la 3613 cazuri de persoane infectate. 430 de noi persoane au fost depistate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, informează Grupul de Comunicare Strategică. Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 141.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?