Autoritățile și mass-media au anunțat că nu s-au înregistrat pagube importante și nu există riscul de tsunami.
Nouă seisme au fost înregistrate în această regiune a insulei Kyushu de miercuri la orele 10.03 (01.03 GMT) până joi la orele 06.33 (miercuri, 21.33 GMT).
Cel mai puternic s-a produs miercuri la primele ore ale serii, cu o magnitudine de 4,9 potrivit Agenției naționale de meteorologie, dar, fiind la o adâncime de numai 10 kilometri, a fost resimțit puternic la suprafață.
Zona în care s-au produs aceste mișcări telurice a fost zguduită în aprilie de seisme puternice care s-au soldat cu aproape 50 de morți și alte zeci de decese din cauza deteriorării condițiilor de trai ale persoanelor evacuate.
Două importante cutremure și peste 1.500 de replici au fost înregistrate atunci pe o perioadă de mai multe săptămâni, obligând zeci de mii de persoane să își părăsească temporar domiciliul.
Aceste sesime au fost provocate de falii active cunoscute în regiune, potrivit specialiștilor.
Japonia, situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, este lovită anuale de peste 20% dintre cele mai puternice cutremure de pe glob.
Japonezii sunt mult mai sensibili la riscuri după ce un tsunami a ucis în martie 2011 aproximativ 18.500 de persoane și a cauzat accidentul nuclear de la Fukushima.