O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România. Unde vor ajunge dozele

Aproximativ 150.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi pe teritoriul României, pe cale terestră. De mâine acestea vor fi distribuite în centrele din țară.
Alina Costache
25 feb. 2021, 11:50
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România. Unde vor ajunge dozele

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România. Cele 148.800 de doze vor ajunge astăzi în România, pe cale terestră, iar cele mai multe vor fi distribuite la Centrul Național de Stocare București.

Citește și: AstraZeneca reduce numărul de doze de vaccin trimise către România. Următoarele două livrări vor fi mai mici decât cele prevăzute

Începând de mâine și până pe 28 februarie, acestea vor fi distribuite în centrele din țară. Majoritatea vor ajuge la Centrul Națioal de Stocare București, iar restul la Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România

”În perioada 26-28 februarie dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din țară, cele mai multe, respectiv 44.900 dintre doze urmând să ajungă la Centrul Național de Stocare București. La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 17.300 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj – 20.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța – 15.800 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova: – 13.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași – 22.000 de doze și la Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 15.000 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Noi detalii despre reacţiile adverse apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că reacţiile adverse la vaccinul AstraZeneca au fost mai frecvente după prima doză, comparativ cu alte vaccinuri anti-COVID, dar s-a observat o scădere la a doua administrare.

Întrebat cum explică faptul că mai multe persoane vaccinate cu serul AstraZeneca au reclamat reacţii adverse mai grave şi mai frecvente decât în cazul altor vaccinuri, Valeriu Gheorghiţă a explicat că totul ţine de „reactogenitatea acestui tip de vaccin”. Gheorghiţă a mai spus că în cazul vaccinului bazat pe vector viral, organismul reacţionează atât faţă de adenovirus, cât şi faţă de antigenul care rezultă ulterior din vaccin, adică proteina ‘spike’.

 

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!