O nouă victorie în instanţă, la Constanţa. Proprietarul îşi poate înmatricula maşina fără plata timbrului de mediu

O femeie din Constanţa a reuşit să câştige procesul cu privire la plata taxei de înmatriculare. După ce Tribunalul i-a respins iniţial cererea, la apel femeia a avut câştig de cauză şi acum îşi poate înmatricula maşina fără plata timbrului de mediu. Avocaţii spun că procedura este de durată. O decizie similară a luat, de curând, şi Tribunalul Sălaj care a obligat Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii Sălaj să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu. 
Alina Costache
04 oct. 2016, 06:50
O nouă victorie în instanţă, la Constanţa. Proprietarul îşi poate înmatricula maşina fără plata timbrului de mediu

La finele anului 2015, pe 21.10.2015 mai exact, la Tribunalul Constanţa era înregistrat dosarul cu numărul 6710/118/2015 de materie contencios administrativ şi fiscal, obiect obligaţia de a face, în care reclamant este Alina Elena J. şi pârât Instituţia Prefectului Constanţa – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere, Înmatriculări Autovehicule. Pe 14.01.2016, magistraţii i-au respins femeii cererea, însă decizia nu a fost definitivă, urmând apelul. Astfel, la Curtea de Apel Constanţa, judecătorii au analizat dosarul şi au dispus: „Admite recursul. Casează hotărârea recurată.

Rejudecând dispune: Admite cererea de chemare în judecată. Obligă Instituţia Prefectului- Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa la emiterea certificatului de înmatriculare pentru autoturismul marca OPEL , tip Adam , număr de identificare …, fără plata timbrului de mediu prevăzut de OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Obligă intimatul la plata către recurent a cheltuielilor de judecată în sumă de 150 lei. Definitivă”, potrivit minutei judecătoreşti.

„Evident că se poate înmatricula fără acea taxă odată ce ea a fost declarată neconformă cu legislaţia UE şi discriminatorie pentru maşinile aduse din străinătate. Însă durează, este o procedură de durată. Deja există discuţii să se anuleze şi să se transfere în costurile carburanţilor – ca să replicaonlinezic aşa. Deci, e posibil, dar, cum e şi cazul de faţă, sunt dosare mai vechi”, a declarat, pentru replicaonline, avocatul Adrian Ionescu din Constanţa.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii Sălaj a fost obligat, de asemenea, zilele trecute, de către magistraţii Tribunalului Sălaj să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu.

Hotărârea instanţei sălăjene vine după ce în luna martie a acestui an, o femeie reprezentată de avocatul Iulia Costina a dat în judecată Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii Sălaj, solicitând ca autoturismul Volkswagen să fie înscris în circulaţie fără plata timbrului de mediu.

Magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au obligat instituţia menţionată să înmatriculeze maşină fără ca femeia să scoată bani din buzunar pentru această taxă auto.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat că timbrul de mediu încalcă legislaţia europeană, acţiunea pe care am formulată a fost admisă. Astfel, se evită achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putând recupera suma tot printr-un proces în instanţă, de data aceasta împotriva ANAF, pentru aceleaşi motive”, a declarat avocatul Iulia Costina, citată de graiulsalajului.ro. 

În luna iunie a acestui an, timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiţie. Acest lucru înseamnă că persoanele care vor să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi, în instanţă.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea momentului despre taloanele de pensie. E important ca toți pensionarii să știe asta!
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
O tânără stewardesă din Bistrița a fost găsită moartă în apartamentul ei din Japonia! Care este cauza decesului
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Kosovo obține o victorie categorică împotriva Ciprului în Nations League
MediaFlux
VIN PENSIILE MAJORATE! Daniel BACIU a anunțat DATA EXACTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...