În data de 18 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
Paturi ATI suplimentare 18.10.2021
1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.
Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
Situație disperată la Craiova. Doi oameni infectați cu virusul SARS-COV 2 au murit în ambulanțe în fața spitalului. Tot acolo medicii au rămas în weekend fără Remdesivir, iar managerul a trimis șoferul la București să facă rost de medicamente.
Nouă oameni infectaţi cu coronavirus au murit. Dintre aceştia, doi au decedat chiar în fața spitalului, în ambulanțe. Pacienții au venit în stop cardiorespirator. În zadar au încercat medicii să-i resusciteze pe cei doi pacienţi din salvare. Ceilalţi pacienţi decedaţi erau internaţi deja: trei erau în izolator, unul pe secția COVID și trei la ATI COVID.
La Spitalul de Urgenţă din Craiova sunt înternaţi în prezent peste 100 de pacienţi COVID. La ATI COVID sunt 31 de pacienţi, deși capacitatea secţiei este de 30 de locuri.