O plantă-condiment te ajută să ai o memorie cu 75% mai mare

Rozmarinul este cunoscut în principal drept condiment, însă cercetări recente au demonstrat o influenţă semnificativă asupra memoriei.
Alina Costache
21 iul. 2014, 13:51
O plantă-condiment te ajută să ai o memorie cu 75% mai mare

Uleiul esenţial de rozmarin este folosit în aromaterapie, ca un agent care provoacă claritate mentală. Persoanele care au inhalat aburii uleiului esenţial de rozmarin au demonstrat o activitate mai bună a mentalului, scrie Garbo.ro.

Componentele volatile pătrund în circuitul sângelui prin intermediul nasului şi al mucoasei plămânilor.

Citeşte şi Vinul roşu are efecte benefice pentru memorie

Terpenele, care exista in compozitia rozmarinului, sunt componente moleculare care pot trece cu usurinta bariera sange-creier si astfel au un efect direct asupra creierului, care actioneaza ca un receptor al acestor enzime benefice.

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că rozmarinul este eficient în cazul persoanelor cu alopecie, o afecţiune care duce la căderea excesivă a părului. Oamenii de ştiinţă susţin că masarea scalpului cu ulei de rozmarin, lavandă, cimbru şi cidru ajută la regenerarea părului, dacă tratamentul este urmat cel puţin patru luni, potrivit clicksanatate.ro.

Află şi Ce ALIMENTE trebuie să consumi zilnic pentru a avea o MEMORIE de elefant

Rozmarinul coține doi compuși, acid carnosic și carnolos, care au proprietăți antiinflamatorii. Într-un studiu se arată că acești compuși inhibă enzima COX-2, care cauzează durere și inflamații în organism.

Rozmarinul este folosit de sute de ani pentru tratarea afecțiunilor hepatice. Studiile arată că extractul de rozmarin a redus simptomele cirozei în cazul șoarecilor cărora le-a fost administrat un compus toxic pentru ficat.

Vezi şi Beneficii UIMITOARE ale ceaiului verde