La începutul lunii martie, Sarah Hall, din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, care are și probleme la plămâni și la ficat, a început să se simtă slăbită, dar s-a gândit că trebuie să fie de vină stresul de la locul de muncă. Apoi, a început să aibă simptome de răceală, potrivit a1.ro.
Nu a durat mult și tânăra profesoară a început să aibă și tuse și a fost sfătuită de conducerea școlii să se autoizoleze timp de 14 zile.
Sarah a încercat să își păstreze calmul, să bea multe lichide și să nu se gândească la COVID-19.
Când a crezut că este pe cale să se vindece, respirând cu mai multă ușurință, tânăra a început să transpire, să vomite, să tușească, să aibă insuficiență respiratorie și chiar să-și piardă cunoștința.
A refuzat să sune la numărul de urgență, de teamă să nu irosească resurse pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. A continuat să lucreze de acasă, pregătind materiale pentru elevii ei.
A doua zi dimineață, a sunat la salvare. A trebuit să aștepte nouă ore pentru o ambulanță.
Până la urmă, a ajuns la spital cu propria ei mașină, condusă de iubitul ei. A doua zi, a fost depistată cu coronavirus. I-au fost administrate multe lichide și trimisă acasă.
La o săptămână după ce au apărut primele simptome, tânăra a început să se simtă mai bine. „I-am dat un șut coronavirusului de nu s-a văzut!”, a declarat tânăra.
Marea Britanie are nevoie să aducă de urgenţă muncitori în agricultură est-europeni, pentru că altfel fructele şi legumele de pe câmpurile ţării vor rămâne neculese, potrivit The Guardian, scrie „Adevărul”.
Concordia, agentul principal de recrutare din Marea Britanie, afirmă că est-europenii trebuie aduşi de urgenţă cu avioane. Câteva mari ferme au închiriat deja avioane în sistem charter pentru a aduce forţă de muncă din Europa de Est.
Însă organizaţiile de fermieri şi agenţiile de recrutare susţin că, în contextul unei tulburări uriaşe a sectorului agricol cauzată de răspândirea epidemiei de coronavirus, guvernul britanic trebuie să intervină şi să organizeze mai multe zboruri.
Circa 90.000 de locuri de muncă sunt disponibile, iar majoritatea trebuie ocupate în numai câteva săptămâni. Concordia caută să aducă circa 10.000 de lucrători, jumătate din Uniunea Europeană, iar restul din Rusia, Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia şi Barbados. Dar toate ţările non-UE şi-au închis graniţele.
Anul trecut, 98% dintre culegătorii de fructe – acum clasificaţi drept „lucrători-cheie” – au venit din afara Marii Britanii, marea majoritate din Bulgaria şi România. Producătorii britanici au contactat companii din sectorul ospitalităţii pentru a recruta personal concediat.