O profesoară de 46 ani, din Argeş, infectată cu coronavirus, a murit după ce a refuzat ajutor medical. Femeia nu credea în existenţa COVID

O profesoară de doar 46 de ani din oraşul argeşean Topoloveni a murit după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2. Deşi prezenta simptome şi se simţea rău, femeia nu a dorit să fie testată pentru că nu credea în existenţa virusului. După câteva zile a ajuns în comă la spital, mult prea târziu pentru a mai putea fi salvată.
Alina Costache
09 nov. 2021, 13:52
O profesoară de 46 ani, din Argeş, infectată cu coronavirus, a murit după ce a refuzat ajutor medical. Femeia nu credea în existenţa COVID

Oana Anca Preda era profesor titular de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială din comuna argeşeană Ştefan cel Mare. De opt ani era detaşată la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni. Locuia cu mama sa bolnavă de mai mulţi ani într-un apartament din Topoloveni pentru a o îngriji. Femeia nu credea în existenţa virusului SARS-COV 2 şi nu a acceptat să se vaccineze.

Profesoara Anca Preda s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 împreună cu mama sa la începutul săptămânii trecute. Când Ambulanţa a venit ca să le testeze, profesoara nu a refuzat să fie testată, scrie curier.ro. Nu a dorit nici să meargă la spital, deşi nu se simţea bine.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 9 noiembrie 2021. Aproape 500 de morţi la 7500 de cazuri. Doar 4 paturi libere la ATI. LISTA incidenţei pe localităţi

„Toată viaţa şi-a petrecut-o având grijă de părinţi, mai întâi de tată şi acum de mamă. Nu a vrut să accepte ajutor medical. A murit cu zile. Nu a putut să o convingă nimeni să meargă la spital. Au stat în casă, izolate, şi ea şi mama şi o soră.”, a spus Valentin Scarlat, directorul liceului la care lucra profesoara.

În data de 3 noiembrie, sora profesoarei l-a sunat pe directorul Liceului „Ion Mihalache” din Topoloveni pentru a anunţa că femeia are COVID-19.

„Mi-a spus că Anca şi mama sa au COVID-19. Am întrebat-o dacă are test pentru Anca şi mi-a spus că nu. În schimb, mi-a trimis dovada testului pozitiv pentru mama sa şi mi-a spus că sunt carantinate de către DSP Argeş. Doamna profesoară nici nu avea test şi nici nu era vaccinată”, a declarat directorul Valentin Scarlat, citat de Adevărul.

După două zile, profesoarei Anca Preda i s-a făcut rău, iar rudele au chemat Ambulanţa. Femeia nu mai putea să respire. La sosirea echipajului era în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, fiind readusă la viaţă şi transportată la Camera de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Acolo a decedat.

„M-a sunat cu o zi înainte să moară. Mi-a spus că are COVID-19. I-am spus să stea liniştită, că voi găsi un coleg să o înlocuiesc. A doua zi, vineri, 5 noiembrie, am fost şocat să aflu că a fost luată cu Ambulanţa, că a intrat în şoc cardiorespirator şi că s-a stins din viaţă”, a mai adăugat directorul Valentin Scarlat.

Profesoara Anca Preda a fost înmormântată duminică, 7 noiembrie, la Topoloveni.

Citeşte şi: Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”

 

O tânără nevaccinată din Constanţa infectată cu SARS-CoV-2 a murit

Grupul de Comunicare Strategică a informat marţi că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 487 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, printre care şi o tânără din Constanţa în vârstă de 27 de ani.

Conform GCS, tânăra era nevaccinată şi nu prezenta comorbidităţi.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'